Ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας εντάχθηκε στο ακροδεξιό κίνημα του Στιβ Μπάνον




Ο Βραζιλιάνος πολιτικός Εντουάρντο Μπολσονάρου, τρίτος κατά σειρά γιος του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, έγινε μέλος στο Κίνημα (The Movement), την πρωτοβουλία του ακροδεξιού πρώην συμβούλου στρατηγικής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον.

Ο Μπολσονάρου, που είναι επίσης μέλος του Κογκρέσου στην Βραζιλία θα εκπροσωπήσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής στο Κίνημα, ανακοίνωσε το Σάββατο η οργάνωση του Μπάνον.

«Θα συνεργαστούμε (με τον Μπάνον) για να ανακτήσουμε την κυριαρχία από τις προοδευτικλές παγκόσμιες ελίτ και να επεκτείνουμε το κοινό αίσθημα του εθνικισμού για όλους τους πολίτες της Λατινικής Αμερικής» είπε ο υιός Μπολσονάρου.

Ο στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τις οικονομικές ευκαιρίες στην Βραζιλία και στις γειτονικές της χώρες, πρόσθεσε.

Ο 34χρονος Εντουάρντο Μπολσονάρου επανεξελέγη με αριθμό ρεκόρ ψήφων βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, έχει ταχθεί υπέρ της επαναφοράς στη χώρα της θανατικής ποινής για διακινητές ναρκωτικών.

Υπό την ηγεσία του Μπάνον και του Ευρωπαίου εταίρου του, λαϊκιστή πολιτικού, ηγέτη του βελγικού Λαϊκού Κόμματος, του Μισέλ Μοντρικαμέν, το Κίνημα προγραμματίζει την πρώτη του σύνοδο στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα, δύο μήνες πριν τις Ευρωεκλογές.

The Κίνημα, ένα δίκτυο στήριξης για τα ευρωπαϊκά αντισυστημικά κόμματα, απορρίπτει την επιρροή της παγκοσμιοποίησης και στηρίζει λαϊκιστές υποψηφίους.

Ο Μπάνον δήλωσε ότι είναι τιμή της οργάνωσής του να καλωσορίζει τον Μπολσονάρου «έναν εξέχοντα εταίρο και η Βραζιλία, ένας βασικός σύμμαχος στην Λατινική Αμερική», τόνισε «στέκεται ενωμένη στην επιδίωξή μας για προώθηση μιας λαϊκιστικής εθνικιστής ατζέντας και της κυριαρχίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπόλτον καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας να εγκαταλείψουν τον Μαδούρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: