Ο γερουσιαστής Μενέντεζ καλεί τον Τσίπρα να σταθεί στην ορθή πλευρά της Ιστορίας…

File Photo: Republican Senator from South Carolina Lindsey Graham (C), along with Democratic Senator from Rhode Island Jack Reed (L) and Democratic Senator from New Jersey Bob Menendez (R) speak about President Trump’s decision to withdraw American troops from Syria in the US Capitol in Washington, DC, USA. EPA, JIM LO SCALZO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταθεί στο πλευρό των Ηνωμένων Πολιτειών και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο κ. Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) είναι ένας εκ των πολλών φίλων της Ελλάδας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εναντίον του Νικολάς Μαδούρο, θεωρώντας τον εχθρό της Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει ο γερουσιαστής αυτή τη στιγμή η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα απειλείται.

Συστηματικά, σημειώνει ο κ. Μενέντεζ, ο Μαδούρο κατέστρεψε κάθε δημοκρατικό θεσμό που απειλούσε τη δικτατορία του και έχει διαφθείρει το δικαστικό και πολιτικό σύστημα, ενώ απαγορεύει κάθε ελευθερία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής τονίζει ότι είναι σημαντικό η αρχαιότερη Δημοκρατία στον κόσμο να σταθεί δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας. Αν συμβεί αυτό, υπογραμμίζει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, αυτό θα δείξει στο λαό, στον Μαδούρο και στους συμμάχους του, αλλά και σε όλο τον κόσμο, ότι η Ελλάδα είναι μία δυνατή Δημοκρατία και στέκεται στην ορθή πλευρά της ιστορίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις και από την αμερικανική για να ακολουθήσει τις χώρες της Ευρώπης που υποστηρίζουν τον Γκουαϊδό.

ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΕΝΕΝΤΕΖ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟMENENDEZ-letter-to-Tsipras-re-Venezuela

Έκκληση Μπιλιράκη στον Τσίπρα να μην στηρίξει τον Μαδούρο: Θα είσαι με Τουρκία, Ρωσία, Ιράν!

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal