Ο διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής στη Μόρια καταγγέλλει σκηνοθετημένο σκηνικό κόλασης




Μια σοβαρή καταγγελία η οποία έγινε από εκπρόσωπο της Κομισιόν, που μάλιστα γραπτά έχει αναφέρει το γεγονός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του πολυσυζητημένου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Γιάννης Μπαλμπακάκης.

Σύμφωνα με αυτήν, στον πάνω χώρο του καταυλισμού σε κτήμα έξω από το περιφραγμένο τμήμα όπου ελεύθερα διαβιούν σε σκηνές κάποιες οικογένειες αιτούντων άσυλο, κάποια μέλη μιας συγκεκριμένης οργάνωσης με επαγγελματία φωτογράφο κατά τη διάρκεια των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, έβαλαν παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στις λάσπες. Στη συνέχεια δε τα φωτογράφισαν. Στόχος τους, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι να συνεχίσουν τη γνωστή ιστορία που έχει κάνει γνωστό τον καταυλισμό της Μόριας ως συνώνυμο της κόλασης.

Το γεγονός επαναλήφθηκε σύμφωνα με καταγγελία μιας εθελόντριας η οποία επιχειρούσε στο χώρο, την περασμένη Παρασκευή με πρωταγωνιστές και πάλι μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης και επαγγελματίες φωτογράφους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλμπακάκη, οι δράστες της απαράδεκτης αυτής ενέργειας που αντιβαίνει στα πραγματικά συμφέροντα των αιτούντων άσυλο ανήκουν σε οργάνωση που χωρίς να την κατονομάζει τονίζει πως έχει αποχωρήσει από τη δομή της Μόριας εκφράζοντας έτσι της διαφωνία της με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Επανειλημμένα δε στο παρελθόν έχει προκαλέσει με ανυπόστατες και άλλοτε υπερβολικές καταγγελίες, την αντίδραση τόσο της διεύθυνσης του καταυλισμού όσο και της Πολιτείας δια των δικαστικών και αστυνομικών αρχών,

Ο κ. Μπαλμπακάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε γνωστό ότι περιμένει να δει πώς θα χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες που λήφθηκαν, στη συνέχεια δε θα προβεί για το γεγονός σε καταγγελία στη δικαιοσύνη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. «Είναι ήδη δύσκολη η κατάσταση και οι υπηρεσίες του κέντρου προσπαθούν να ανακουφίσουν τη διαβίωση των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. Αλλά αυτές οι εικόνες έχουν συγκεκριμένη στόχευση για να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση με μόνο στόχο κάποια κέρδη κάθε λογής» κατέληξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπαλμπακάκης.

Αίσιο τέλος στο “θρίλερ” με τη μητέρα της φοιτήτριας, που απειλούσε να αυτοκτονήσει

04/02/2019 12:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: