Ο αγωγός EastMed και οι ενεργειακές συμφωνίες στην ατζέντα της συνάντησης Αναστασιάδη με Ρίβλιν




Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν δήλωσε σήμερα ότι ο EastMed μπορεί να είναι «ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια έργα στον κόσμο».

Ο κ. Ρίβλιν, ο οποίος μιλούσε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο επέκτασης της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Αναφερόμενος στην τριμερή, είπε ότι «ο κύριος σκοπός μας αυτή την ώρα είναι η ανάπτυξη του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου».

Αυτό, σημείωσε, «θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια έργα στον κόσμο».

«Η Κύπρος και το Ισραήλ μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν στο πλαίσιο κοινών συμφερόντων τους και πραγματικής φιλίας», ανέφερε ο κ. Ρίβλιν.

Αυτή η διμερής στρατηγική εταιρική σχέση, είπε, «είναι τώρα μια τριμερής μαζί με την Ελλάδα και μπορεί να επεκταθεί σε μια μεγαλύτερη εταιρική σχέση, όπως είπαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας».

«Η ενεργειακή συνεργασία με μέρη στην Ανατολική Μεσόγειο, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για τους λαούς της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και για το λαό των Παλαιστινίων και την Παλαιστινιακή Αρχή», ανέφερε.

ΚΥΠΕ
12/02/2019 13:23

Επίσημη επίσκεψη Ρόιβεν Ρίβλιν στην Κύπρο για Κυπριακό, ενεργειακά, περιφερειακά και ασφάλεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: