Νεκρός 45χρονος Μεξικανός, ενώ τελούσε υπό κράτηση στις ΗΠΑ ως παράτυπος μετανάστης




Ένας 45χρονος άνδρας από το Μεξικό πέθανε χθες μετά τη σύλληψή του από την υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ως ύποπτος για παράνομη διέλευση των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, δήλωσαν αξιωματούχοι.

  • Ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε από την υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP), συνελήφθη στις 2 Φεβρουαρίου κοντά στην Πύλη Εισόδου Ρόμα ως ύποπτος για «παράνομη είσοδο», ανέφεραν οι αξιωματούχοι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες.
  • Ζήτησε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Μακάλεν στο Μακάλεν του Τέξας όπου διαγνώστηκε, μεταξύ άλλων, με κίρρωση του ήπατος και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφεραν.

Ωστόσο η αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, είπαν αξιωματούχοι.

Ο Άντριου Μίχαν, εκπρόσωπος της CPB, ανέφερε σε δήλωση: «Αυτή η απώλεια ζωής είναι τραγική. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα».

Στις 7 Δεκεμβρίου, ένα επτάχρονο κοριτσάκι από τη Γουατεμάλα πέθανε από αφυδάτωση και σοκ ώρες μετά τη σύλληψή του από την υπηρεσία προστασίας των συνόρων των ΗΠΑ. Άλλο ένα παιδί, ένα οκτάχρονο αγοράκι μιας οικογένειας αυτοχθόνων Μάγια, πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων αφού νωρίτερα είχε διαγνωστεί με κοινό κρυολόγημα και πυρετό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
19/02/2019 17:15

Νέα αναστολή παράδοσης των μαχητικών F-35 στην Τουρκία: Πρόβλημα η αγορά των S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: