Νέες επιθέσεις ετοίμαζε ο βομβιστής του Καϊρου: Καταδικάζουν οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία




Φωτογραφίες από το διαμέρισμα του βομβιστή αυτοκτονίας, που εκπυρσοκρότησε χθες το βράδυ τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένος, όταν αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν στο δρόμο, από τις πληροφορίες που είχαν περισυλλέξει για την τρομοκρατική δράση του, οδηγώντας στο θάνατο τρεις από αυτούς και τραυματίζοντας άλλους, δημοσιεύει σήμερα ο αιγυπτιακός τύπος.

  • Όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, η αστυνομική επιχείρηση απέτρεψε και άλλες επιθέσεις που σχεδίαζε ο 37χρονος βομβιστής αυτοκτονίας, όπως δήλωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
  • Στο διαμέρισμα, πίσω από το τέμενος Αλ Άζχαρ, στην περιοχή Darb Al-Ahmar του Καΐρου, μετά από ενδελεχή έρευνα, η αστυνομία ανακάλυψε μία σειρά από εκρηκτικές συσκευές και πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκρηκτικών, καθώς και μια ωρολογιακή βόμβα.

Την επίθεση καταδίκασε η αμερικανική Πρεσβεία στο Κάιρο

Τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις αστυνομικούς, καταδίκασε απερίφραστα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο.

  • Σε σχετική ανακοίνωση, η αμερικανική πρεσβεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αναφέρει: «Λυπούμαστε για όλες τις μορφές τρομοκρατίας και τιμούμε τους γενναίους αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους».
  • «Προσφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους και τις επιθυμίες τους για γρήγορη αποκατάσταση των τραυματιών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται με την Αίγυπτο ενάντια στην τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, η Σαουδική Πρεσβεία επιβεβαίωσε την «κατηγορηματική απόρριψη» τέτοιων επιθέσεων.

Με πληροφρίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκρηξη με δύο νεκρούς αστυνομικούς σε συνοικία του Καΐρου από τζιχαντιστή καμικάζι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: