Νέες απειλές Ερντογάν για το προσφυγικό: Αν υπάρξει νέο κύμα, δεν θα προτάξουμε το στήθος μας




Νέα προειδοποίηση προς την Ευρώπη για το μεταναστευτικό απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι αν υπάρξει νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία δεν θα το αντιμετωπίσει μόνη της.

Μιλώντας σε δείπνο χθες το βράδυ ενόψει ημερίδας για τη μετανάστευση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, γνωστή και ως Διαδικασία Βουδαπέστης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του δεν αντέχει ένα νέο κύμα προσφύγων, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι ακόμη δεν έχει δώσει την οικονομική στήριξη που έχει υποσχεθεί.

  • Επίσης, αιχμές άφησε και για τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, και το τείχος που κατασκευάζει για τους Μεξικανούς μετανάστες. «Το να χτίζεις ψηλούς τοίχους με συρματοπλέγματα, δεν αποτρέπεις την παράνομη μετανάστευση», δήλωσε, υπενθυμίζοντας στις ΗΠΑ ότι η ζώνη ασφαλείας που επιθυμεί να δημιουργήσει η Τουρκία, αλλά συνεχώς αναβάλλεται, στη βόρεια Συρία, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, υπάρχουν 260 εκατ. μετανάστες και περισσότεροι από 25 εκατ. πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, νούμερα τα οποία αυξάνουν μέρα με τη μέρα λόγω της πείνας, των εμφυλίων πολέμων, των τρομοκρατικών επιθέσεων, της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας.

  • Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει ξοδέψει πάνω από 37 δις. δολάρια για τους πρόσφυγες, την ώρα που η Ε.Ε. δεν έχει ακόμη εκταμιεύσει όλο το ποσό των 6 δις. που της έχει υποσχεθεί.

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μεταναστευτική πολιτική, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος χθες παρακάθισε δίπλα δίπλα με τον κ. Ερντογάν που δείπνο που παρατέθηκε στο παλάτι Τσιραγάν στην Κωνσταντινούπολη, όπως επίσης και στην οικογενειακή φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα ‘Σαμπάχ’.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ως υπεύθυνος για τη μετανάστευση, θα έχει σήμερα διμερείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκε εκ νέου κατά της Γαλλίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δηλώνοντας εμφαντικά ότι η Τουρκία δεν έχει διαπράξει ποτέ καμία γενοκτονία στην ιστορία της, ωστόσο επανέλαβε ότι το θέμα θα πρέπει να το λύσουν οι ιστορικοί, αγνοώντας την προπαγάνδα στη Δύση ενάντια στην Τουρκία.

Έτοιμοι τον Οκτώβριο οι S-400 στην Τουρκία, λέει ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας

Με πληροφορίες από SABAH

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: