Νέα τροπολογία: Στοπ” στα F-35 και κυρώσεις προς την Τουρκία εάν παραλάβει τους S-400




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Νέα προβλήματα για την Τουρκία δημιουργεί η επιμονή της να αγοράσει το ρωσικό σύστημα S-400 (ΕΔΩ), καθώς βουλευτές και γερουσιαστές απαιτούν να πληροφορηθούν από την κυβέρνηση του Ντοναλντ Τραμπ και το νέο είδος κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Τουρκία, εάν δεν ακυρώσει την παραγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε νέα τροπολογία στο αμερικανικό Κογκρέσο η οποία απαιτεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο να στείλει έκθεση μέχρι τη 1 Νοεμβρίου 2019 αναφορικά με την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 και τι προτίθεται να πράξει.

Η τροπολογία απαιτεί να πληροφορηθεί το Κογκρέσο από την κυβέρνηση Τραμπ, ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία, και επίσης απαγορεύει, μέχρι να δοθεί η έκθεση, την μεταφορά αμερικανικού πολεμικού υλικού, και ειδικά των μαχητικών F-35.

Το νομοσχέδιο απαιτεί την υπογραφή του Προέδρου Τραμπ, την οποία αναμένεται να δώσει καθώς η τροπολογία κατατέθηκε στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για το 2019.

Σύμφωνα με την τροπολογία εάν οι Τούρκοι προχωρήσουν με την αγορά, όχι μόνο θα χάσουν τα F-35, αλλά θα υποστούν κυρώσεις που θα αφορούν την αγορά ελικοπτέρων και άλλου πολεμικού υλικού.

Η οργάνωση HALC με τις οργανώσεις των Αρμενίων, ξεκίνησαν από σήμερα νέα εκστρατεία εναντίον της πώλησης των F-35 στην Τουρκία.

Αυξάνει την πίεση ο Τραμπ στον Ερντογάν: Ο καυγάς γίνεται για τους S-400 και τους Κούρδους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: