Νέα “πυρά” Πολάκη: O Στουρνάρας σπιλώνει το όνομά μου, ως αντίποινα για το ΚΕΕΛΠΝΟ (video)




«Δεν ηχογραφώ κανέναν εγώ, ό,τι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα και μπροστά» είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στο σφοδρό “κατηγορώ” της αντιπολίτευσης ότι υπέκλεψε συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη παραβιάζοντας τον νόμο, ενώ απέδωσε στον Γιάννη Στουρνάρα «επιχείρηση σπίλωσης εναντίον του» επειδή συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ.

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια, μετά και τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικώς με το δάνειό του 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής και όσα ακούστηκαν από νωρίς στην Ολομέλεια για παραβίαση του νόμου εκ μέρους του «αφού ηχογράφησε συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα», για να απαντήσει.
  • Ο κ. Πολάκης, ανέφερε ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα προσθέτοντας πως «έχει γερό μνημονικό και θυμάται τι είπε 25 χρόνια πριν», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για το διάλογό του με τον κεντρικό τραπεζίτη, ενώ είπε ότι είναι «γελοιότητα το να στρέφεται το ενδιαφέρον στα περί δήθεν κακουργηματικής πράξης» και κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να πει αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους και «να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

Στον αν. υπουργό Υγείας, απάντησαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ΝΔ, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ τον κάλεσε να παραιτηθεί ή «να διαγράψει αυτά που έλεγε χθες», ενώ με αιχμή τις αναφορές του κ. Πολάκη σε offshore δάνεια από εφοπλιστή στην εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη παρενέβη από την έδρα ο Νικήτας Κακλαμάνης, κάλεσε τον κ. Πολάκη να φέρει στη Βουλή στοιχεία για τα όσα λέει, «ιδίως για ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όταν το λέει», και είπε πως και άλλη φορά του έχει ζητηθεί και δεν έχει φέρει ποτέ κανένα στοιχείο.

Οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, χρησιμοποίησε δύο λεπτά για να στηρίξει τροπολογία του υπουργείου του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και απάντησε στην ομοβροντία πυρών που είχε νωρίτερα δεχθεί από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, βουλευτή της ΝΔ και τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ.

  • «Έχει εξαπολυθεί μια τεράστια επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος μου για άλλη μια φορά» είπε ο κ. Πολάκης παίρνοντας τον λόγο. «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι βγαίνει ο Τσουκάτος και λέει ότι πήρε 16 εκατ. ευρώ από εταιρείες για να κάνει εκλογές, βγαίνει στην επιφάνεια ότι το Πρώτο Θέμα πέραν από τα δάνεια 33 εκατ. ευρώ, το χρηματοδότησε κι ένας εφοπλιστής με 1,8 εκατ. ευρώ, βγαίνει ότι ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη με 800.000 ευρώ, και το θέμα των ημερών είναι ότι εγώ πήρα δάνειο 100.000 ευρώ, για το οποίο βγήκε η Τράπεζα και είπε ότι είναι νόμιμο» σημείωσε.

Και προσέθεσε:

«Και την ίδια στιγμή βγαίνει διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι συγκάλεσε σύσκεψη για να ελέγξει ή όχι το νόμιμο του δανείου. Βεβαίως και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα και επιβεβαιώνω πλήρως τη συνομιλία που δημοσιεύτηκε. Βγαίνει να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας; Υπάρχει τέτοια διάψευση; Του λέω ότι το κάνει καλά, αλλά από τη στιγμή που έχει τέτοια ανεξάρτητη θεσμική ακεραιότητα να δει και λίγο μια σειρά από άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, όπως 33 εκατ. απαιτητά από το Πρώτο Θέμα, πολιτικά πρόσωπα, προβεβλημένες επιχειρήσεις, και να ζητήσετε τον έλεγχο».

  • «Μόλις τελειώσαμε το τηλέφωνο και τέλειωσαν τα δελτία ειδήσεων, στέλνει και η Τράπεζα της Ελλάδος ότι το θέμα είναι λήξαν και ότι είναι νόμιμο προϊόν της Τράπεζας Αττικής, πετάει και την μπηχτή ότι πήρε μόνο ο Πολάκης. Και σήμερα, αντί να πουν αυτά ότι όλη η επιχείρηση προσωπικής μου κατακρεούργησης των τριών ημερών για να καλυφθούν αυτά που βγήκαν στη φόρα για τις χρηματοδοτήσεις από offshore, το πρόβλημα είναι ότι τον ηχογράφησα. Δεν ηχογραφώ κανέναν εγώ, ότι έχω να πω το λέω καθαρά και ξάστερα και μπροστά».

«Να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο κ. Στουρνάρας για να στρέψουμε την κουβέντα με γελοιότητες περί δήθεν κακουργηματικής πράξης, να πει πολιτικά αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας μας. Αυτά είναι για να έχουν να λένε οι παπαγάλοι. Έρχεται η ώρα που θα αποδοθούν ευθύνες, που θα τελειώσουν και τα πορίσματα. Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου, κι ο λόγος που το κάνει είναι επειδή έχω συμβάλλει στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ».

Ο κ. Πολάκης διέψευσε κατηγορηματικά ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να διαψεύσει το περιεχόμενο αυτής της συνομιλίας.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Τα λέτε και τα ξαναλέτε αυτά, χωρίς να έχετε φέρει κανένα στοιχείο για ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους την ώρα που το λέτε», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης προς τον κ. Πολάκη.

  • Παίρνοντας τον λόγο ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Δεν αναφέρθηκα ούτε στα δημοσιεύματα, ούτε στην πολιτική της τράπεζας που δάνεισε τον κ. Πολάκη, ούτε στην εποπτική αρμοδιότητα του κ. Στουρνάρα, αναφέρθηκα σε διάταξη του Ποινικού Κώδικα. Ο νόμος, κύριε Πολάκη, δεν είναι μια ηλιθιότητα, ούτε μία τετριμμένη λεπτομέρεια, άβολη για μερικούς. Ο νόμος είναι νόμος. Κι είπα ότι με βάση αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Πολάκης, ότι κατέγραψε την συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη χωρίς τη συναίνεσή του, παρέβη μια πολύ συγκεκριμένη διάταξη του νόμου. Αυτό στηλίτευσα, όπως και την έως τώρα παραμικρή αντίδραση από πλευράς Δικαιοσύνης».

«Αυτό που αφορά την Βουλή είναι η διακίνηση συνομιλίας που έχει υποκλαπεί από υπουργό στον κεντρικό τραπεζίτη», ανέφερε από την πλευρά του ο Θ. Παπαθεωδόρου από την ΔΗΣΥ και προσέθεσε:

  • «Πολιτικά μιλώντας, λοιπόν από τη στιγμή που ο κ. Πολάκης τραβάει το θέμα πίσω, ότι δεν έκανε υποκλοπή διότι δεν κατέγραψε κανέναν, θα πρέπει να σβήσει αυτά που έλεγε πριν μία ημέρα, αλλιώς να παραιτηθεί -διότι υπουργός ο οποίος παίρνει τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη και του λέει ότι “θα έρθω εγώ εκεί και θα δεις” δεν είναι υπουργός δημοκρατικής χώρας. Τι θα βρει η Δικαιοσύνη από κει και πέρα είναι δικό της θέμα. Εσείς, κύριε Πολάκη, δεν θα λέτε για τα 16 δισ. του κ. Τσουκάτου, είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ότι θέλει. Δεν υπάρχουν αυτά. Ψάξτε στους πρώην γραμματείς του ΠΑΣΟΚ που τους έχετε πάρει εκεί. Ψάξτε στα πρώην στελέχη και τα έχετε αποδεχθεί όπως είναι. Να παραιτηθείτε. Κάνετε κακό στη Δημοκρατία».

«Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο πάλι για ψευδή αναφορά του κ. Πολάκη στο πόθεν έσχες μου το οποίο ήλεγξε η Επιτροπή και είναι μια χαρά, όπως και το δάνειό μου που πήρα ως ιδιώτης είναι τοκοχρεωλυτικό, εξυπηρετείται κανονικά και είναι όπως πολλών πολιτών τα δάνεια. Αν είναι να συνεννοούμαστε στη Βουλή με λάσπη για τα αυτονόητα Ελλήνων πολιτών, δεν θα βγάλουμε άκρη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Ανταπαντώντας ο κ. Πολάκης είπε ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του και ο ίδιος δεν είπε ποτέ ότι ηχογράφησε τη συνομιλία, απλώς επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. «Έχω τεράστιο μνημονικό και θυμάμαι τι έχω πει πριν 25 χρόνια. Είδατε ότι στήσατε μια συμπαιγνία, την αποκαλύπτουμε και καταπίπτει, τώρα λέτε ότι ηχογράφησα και παρανόμησα. Κι αυτό που είπα στον κ. Στουρνάρα είναι ότι θα έρθω και θα ελέγξω με την ιδιότητα του πολίτη που κατακρεουργήθηκε τρεις μέρες».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΘΝΟΣ

 

Ο Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ΤτΕ ως όχημα δίωξης πολιτικών αντιπάλων, απαντά ο Πολάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: