Νέα δήλωση Πομπέο: Η Τουρκία θα πληρώσει τίμημα αν κτυπήσει τους Κούρδους στη Συρία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι η Τουρκία θα πληρώσει τίμημα εάν επιτεθεί εναντίον των Τούρκων στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Πομπέο απαντούσε σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό κανάλι RUV της Ισλανδίας. Το περιεχόμενο της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

“Ο Πρόεδρος Trump έκανε ξεκάθαρες τις προσδοκίες του όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία θα πρέπει να μεταχειριστεί αυτούς που βρίσκονται στο νότο, μέσα στη Συρία. Είπε ότι θα υπάρξει πραγματικό κόστος που θα σχετίζεται με τη συμπεριφορά (της Τουρκίας) για το θέμα αυτό. Έχουμε εμπλακεί πλήρως διπλωματικά για να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα προστατεύει αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη Συρία, καθώς και εξασφαλίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι στη Συρία δεν θα επιτίθενται την Τουρκία. Πιστεύουμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα στη δική του ασφάλεια και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Ο κ. Πομπέο υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να καταπολεμήσουν το ISIS και να μειώσουν τον κίνδυνο για την ασφάλεια όχι μόνο της Αμερικής αλλά και των συμμάχων τους. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τους ντόπιους συμμάχους για το σκοπό αυτό, εννοώντας τους Κούρδους και τους Άραβες. Σημείωσε:

«Βρίσκονται στην πίσω αυλή τους – και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα με τα οποία να τους ωθήσουμε. Το λιγότερο εκ των οποίων είναι η καταπολέμηση της ιδεολογίας τους».

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε το “πάγωμα” των F-35 στην Τουρκία: Απαιτεί ακύρωση των S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: