Να δώσει λύσεις στα προβλήματα των αγροτών κάλεσε την κυβέρνηση η Φώφη από την Κρήτη

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, συναντά τη Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης, Δευτέρα, 11 Φενρουαρίου 2019. Πηγή: gennimatafofi.gr
Με τη Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Κρήτης συναντήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, και ενημερώθηκε για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας στη Κρήτη.

  • Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των αγροτών αναφέρθηκαν στο υψηλό κόστος παραγωγής, στην εξαίρεση της Κρήτης από το Μεταφορικό Ισοδύναμο, στην αφαίμαξη του εισοδήματός τους από το φορολογικό και το ασφαλιστικό, στις ελληνοποιήσεις, στην αποτυχία -με ευθύνη της κυβέρνησης- του προγράμματος δακοκτονίας που οδήγησε σε εξευτελιστικές τιμές ελαιολάδου και στην αδιαφορία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και με τα αντιαγροτικά μέτρα που εφήρμοσε οι αγρότες όλης της χώρας, από την Κρήτη έως τον Έβρο, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

  • Επίσης, ανέλυσε την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, όπου περιλαμβάνονται μέτρα για την εξυγίανση της αγοράς, τη μείωση του κόστους λειτουργίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, τη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, την παροχή κινήτρων για τη στήριξη των ομάδων παραγωγών, τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, καθώς και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των ευρωπαϊκών πόρων που λιμνάζουν για την αντιμετώπιση των κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, η εξαίρεση της Κρήτης από το Μεταφορικό Ισοδύναμο είναι αντισυνταγματική, αντιαναπτυξιακή και άδικη.

«Καλούμε την κυβέρνηση να συναισθανθεί τις ευθύνες της, να αφουγκραστεί τα προβλήματα των αγροτών και επιτέλους να δώσει λύσεις» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο διευθυντής της Κ.Ο., Βασίλης Έξαρχος, και ο γραμματέας του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής, Μενέλαος Γαρδικιώτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
11/02/2019 17:49

Πορεία διαμαρτυρίας αγροτών στο κέντρο του Βόλου: Ζητούν άμεση συνάντηση με Δραγασάκη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal