Μπήκε στο “τεμάχιο 9” το Barbaros μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ: Θα παραμείνει λένε, μέχρι τον Μάϊο




Στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ μπήκε σήμερα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από το 9, το Μπαρμπαρός θα κατευθυνθεί προς τα οικόπεδα 1, 8 και 12 και θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τον Μάιο. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνοδεύουν 2 φρεγάτες και 2 κορβέτες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ:
Αποφασισμένη να δοκιμάσει τις αντοχές της Λευκωσίας αλλά και της Ελλάδας είναι η ΄Αγκυρα, καθώς μετά από ένα μπαράζ επιθετικών δηλώσεων και ανακοινώσεων όχι μόνο διατηρεί το Barbaros εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά το στέλνει να κινείται μόλις εξω από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου μερικά μίλια ανοικτά του Ακρωτηρίου, στην επαρχία Λεμεσού, όπου βρίσκονται οι βρετανικές βάσεις.

Η Τουρκία με τον τρόπο αυτό αντιδρά φυσικά στις τελευταίες εξελίξεις και στην στήριξη που έχει προσφέρει στην Κύπρο τόσο η Γαλλία αλλά και το Ισραήλ και η Αίγυπτος και ενώ έχει μπει στην τελική φάση το πρώτο διερευνητικό πρόγραμμα γεωτρήσεων της EXXON MOBIL.

Το Barbaros συνεχίζει να κινείται στο πλαίσιο της NAVTEX που είχε εκδώσει η Τουρκία και επικαλύπτει τα Οικόπεδα της 1, 2, 7, 8, 9, 12 της κυπριακής ΑΟΖ και προβλέπουν την διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών μέχρι τις 26 Μαΐου.

ΚΥΠΕ
03/02/2019 19:56

Αγγλοαμερικανικό παιχνίδι στη Νέα Υόρκη διευκολύνει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: