Μήνυμα Ταγιάνι: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να λησμονήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Το μήνυμα πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να λησμονήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας» έστειλε κατά την έναρξη της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του σώματος Αντόνιο Ταγιάνι.

Η έναρξη της Συνόδου έγινε στην παρουσία μελών των οικογενειών των δυο δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, τον περασμένο Δεκέμβριο, του Ιταλού Antonio Megalizzi και του Πολωνού Bartosz Orent-Niedzielski. Ενωρίτερα ο κ. Ταγιάνι τέλεσε τα εγκαίνια του ραδιοφωνικού στούντιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο οποίο δόθηκαν τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων.

Μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Ταγιάνι αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση του Δεκεμβρίου είπε πως έχουν περάσει 60 ημέρες από την αποτρόπαια αυτή πράξη, επισημαίνοντας πως το μήνυμα που στέλνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να λησμονήσουμε το θέμα της τρομοκρατίας».

Ο κ. Ταγιάνι υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων ώστε να καλύπτουν τα γεγονότα και να αποκαλύπτουν την αλήθεια.

Εξάλλου είπε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί την κατάσταση στη Βενεζουέλα, σημειώνοντας πως ξένοι δημοσιογράφοι είναι φυλακισμένοι εκεί και “θέλουμε να απελευθερωθούν”.

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Μαρίας Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/02/2019 20:09

O θρασύς Ερντογάν καλεί τον λαό να δώσει οθωμανικό χαστούκι στους εχθρούς του

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal