Μίλησε ο Τραμπ, μειώθηκε η τιμή πετρελαίου: “Χαλαρώστε” έγραψε προς τον ΟΠΕΚ στο Twitter




Πτώση κατέγραψε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, αντιστρέφοντας την προηγούμενη άνοδό του αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στους παραγωγούς του ΟΠΕΚ να «χαλαρώσουν» καθώς οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

  • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν πτώση 91 σεντς στα 66,21 δολάρια το βαρέλι στις 14:46 ώρα Ελλάδας, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο στα 67,47 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του έτους. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση κατά 74 σεντς στα 56,52 δολάρια το βαρέλι.
  • «Οι τιμές πετρελαίου αυξάνονται πάρα πολύ. ΟΠΕΚ, παρακαλώ ηρεμήστε και πάρτε το χαλαρά. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει μια αύξηση τιμών – Εύθραυστον!», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών μαζί με παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ, όπως η Ρωσία, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος προκειμένου να ισορροπήσει η αγορά και να στηριχθούν οι τιμές.

Η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί περίπου 20% φέτος, χάρη κυρίως στις μειώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ, καθώς και τις αμερικανικές κυρώσεις στις εξαγωγές αργού από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Ο Τραμπ έχει πολλές φορές κατηγορήσει τον ΟΠΕΚ για τις υψηλές τιμές πετρελαίου ενώ οι ΗΠΑ έχουν γίνει ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός χάρη στο σχιστολιθικό πετρέλαιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
25/02/2019 15:28

Αυξήθηκε στο ύψος – ρεκόρ των 13 τρισ. δολαρίων το παγκόσμιο εταιρικό χρέος, λέει ο ΟΟΣΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: