Μειώθηκαν οι παραβιάσεις των Τούρκων: Ο Αποστολάκης θέτει το θέμα στον Ακάρ




Σίγουρα οι αριθμοί των παραβάσεων και παραβιάσεων δεν έχουν αυξητικές τάσεις, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, θα μπορούσαν μάλιστα να χαρακτηριστούν μηδαμινές πλην όμως για την Πολεμική Αεροπορία, ακόμη κι ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, όπως είναι το CN-235, αποτελεί παραβατική συμπεριφορά στον αέρα πάνω από το Αιγαίο.

Και αυτό επειδή για την αναχαίτιση του, απογειώνονται μαχητικά αεροσκάφη που εκείνο το οποίο θα κάνουν, είναι η καταγραφή του αριθμητικού του στο ουραίο και βέβαια θα του ζητήσουν να εξέλθει του FIR Αθηνών.

Ένα από τα βασικά θέματα που θα θέσει σίγουρα ο Ευάγγελος Αποστολάκης στον Χουλουσί Ακάρ θα είναι οι αεροπορικές παραβιάσεις και τα σκηνικά έντασης πάνω από το Αιγαίο τα οποία ελλοχεύουν σοβαρούς κινδύνους για ένα αεροπορικό ατύχημα.

Πάντως στο δελτίο παραβιάσεων μπορεί τα τουρκικά μαχητικά να κατέγραψαν μικρό αριθμό παραβιάσεων αλλά ο αριθμός 13 των αεροσκαφών, (8 μαχητικά) μόνο μικρός δεν είναι κυρίως όταν έχεις να κάνεις με τετράδα αεροσκαφών F-16 που συνοδεύουν τα παλαιότερου τύπου F-4 Phantom, στη μια περίπτωση.
Το δόγμα όσο παραβιάζεις θα σε αναχαιτίζω σίγουρα θα συνεχιστεί παρά τους διαύλους επικοινωνίας που φαίνεται πως έχουν διευρυνθεί ή έστω γίνεται μια προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανοί.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 11η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ        :    3 (4 F-16 & 2 F-16 & 2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     :    5 (3 CN-235 & 2 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         :     13

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          :     2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         :     8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        :      5 (από τους σχηματισμούς)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           :     –

ΠΕΡΙΟΧΗ               :   ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Με κλάδο ελαίας ο Αποστολάκης στις Βρυξέλλες: Με την “Γαλάζια Πατρίδα” ο Χουλουσί Ακάρ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: