Μεγάλη εμφάνιση της εθνικής στην Γερμανία: Πρώτη στον όμιλο και επικεφαλής γκρουπ στην Κίνα




Την πρόκριση ως πρώτη του 12ου ομίλου στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 εξασφάλισε η εθνική, επικρατώντας με 69-63 της Γερμανίας, στην Βrose Arena, στο Μπάμπεργκ και θα τεθεί επικεφαλής στα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου θα ήταν πρώτοι ακόμη και με ήττα έως 7 πόντους από τη 2η εν τέλει Γερμανία, αλλά στην 4η περίοδο, τα τρίποντα των Κασελάκη, Αθηναίου, η αυτοθυσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου (12π., 6ρ.) και οι τελευταίες «πινελιές» από Λαρεντζάκη (8π.) και Μαργαρίτη (13π., 5ρ.) χάρισαν την 11η νίκη σε 12 αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη «γαλανόλευκη».

Ο Δημήτρης Μαυροειδής είχε 8 πόντους και 9 ριμπάουντ. Η μοναδική ήττα που υπέστη η εθνική Ελλάδας στα προκριματικά ήταν από τη Σερβία, η οποία προκρίθηκε ως 3η του γκρουπ, με άνετη νίκη επί του Ισραήλ. Οι Γερμανοί που είχαν κορυφαίους τους Αντρέας Ομπστ (!2π.) και Ισμέτ Ακπινάρ (10π., 7ασ.) πάνε στην πόλη Σενζέν της Κίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με ρεκόρ 9-3.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 34-33, 47-50, 63-69

Σκουρτόπουλος: «Όλοι έπαιξαν με την καρδιά τους σε αυτή τη διαδρομή»

Τα εύσημα και στους 30 διεθνείς που συμμετείχαν στην προσπάθεια πρόκρισης της εθνικής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 απένειμε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά την κατάληψη της 1ης θέσης του 12ου ομίλου, με τη νίκη επί της Γερμανίας. «Αυτή η νίκη είναι το ιδανικό φινάλε. Όλοι έπαιξαν με την καρδιά τους σε αυτή τη διαδρομή,» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, είπε στη συνέντευξη Τύπου στο Μπάμπεργκ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με αυτόν τον τρόπο την πορεία μας στα προκριματικά νικώντας μια εξαιρετική ομάδα εκτός έδρας. Αυτή η νίκη είναι το ιδανικό φινάλε στη διαδρομή μας. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, όπως και τη Γερμανία για την πρόκρισή της. Πιστεύω πως θα έχουν πολύ δυνατή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γερμανία φάνηκε να έχει περισσότερο άγχος από εμάς μετά την ήττα στο Ισραήλ. Προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και δημιουργήσαμε πολλά σουτ από μέσα προς τα έξω. Ελέγξαμε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, είχαμε βελτιωμένα ποσοστά στα σουτ και πήραμε τη νίκη. Ολοκληρώσαμε με 11-1, ένα εξαιρετικό ρεκόρ, παίζοντας μόνο σε ένα-δύο παιχνίδια με παίκτες Εuroleague. Χρησιμοποιήσαμε 30 παίκτες συνολικά στη διαδικασία αυτή και όλοι έπαιξαν με την καρδιά τους και βοήθησαν την Εθνική».

Από πλευράς παικτών, ο Γιάννης Αθηναίου σημείωσε: «Περιμέναμε πως η Γερμανία θα παίξει πολύ επιθετική άμυνα. Από την αρχή πίεζαν πολύ και ήθελαν να μας βγάλουν από το παιχνίδι μας. Στην αρχή είχαμε κάποια άστοχα σουτ, αλλά μείναμε μέσα στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στη Γερμανία. Για εμάς είναι πολύ σημαντική στιγμή, γιατί από το πρώτο ματς στο Λέστερ μέχρι τώρα, όλοι δώσαμε το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο σταφ και όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Χένρικ Ρεντλ τόνισε: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Έδειξαν σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών πόσο καλή ομάδα είναι, μας κέρδισαν εντός και εκτός έδρας και συνεπώς αξίζουν την πρώτη θέση του ομίλου. Στο τέλος πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, εμείς χάσαμε κάποια εύκολα σουτ και χάσαμε το ρυθμό μας στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ είχαμε και πολλά χαμένα ριμπάουντ. Νομίζω αυτά τα στοιχεία στοίχισαν την ήττα. Πάντως καταφέραμε να περάσουμε από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, το Ισραήλ και η Γεωργία. Είμαι περήφανος για τα 27 παιδιά που έπαιξαν στα προκριματικά, έδωσαν και την καρδιά τους και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον με αυτά τα νεαρά παιδιά. Θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι».

Ο Αντρέας Ομπστ τόνισε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, παλέψαμε ως το τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε μπροστά μας τα τελικά και συνεχίζουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την παρουσία του στο γήπεδο και την όμορφη ατμόσφαιρα».

Βασιλόπουλος: «Δεν σκέφτομαι το φινάλε, τώρα έχω αρχίσει!»

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν και οδήγησαν την Εθνική Ομάδα στη νίκη επί της Γερμανίας στο Μπάμπεργκ. «Δεν σκέφτομαι το φινάλε, τώρα έχω αρχίσει!» δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ μετά την πρόκριση. Εξαιρετικός ήταν και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για μία ακόμη φορά σε αυτά τα «παράθυρα» της FIBA, σε αυτό το δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019.

Ο Βασιλόπουλος δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς. Όταν ηρεμήσαμε και είδαμε πιο καθαρά τις φάσεις πήραμε μια διαφορά. Στο πρώτο μέρος ήμασταν αγχωμένοι και πιεσμένοι, αλλά δεν κάναμε σε κανένα σημείο πίσω. Χαίρομαι πολύ που έζησα όλη τη διαδικασία των προκριματικών, νιώθω ευλογημένος που έπαιξα και στα δώδεκα παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Το να μαζεύεσαι και να κάνεις δύο προπονήσεις πριν τον αγώνα, είναι δύσκολο να γίνεις ομάδα. Χαίρομαι γιατί δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε να παίξουμε ομαδικά και να έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν σκέφτομαι καν το φινάλε, τώρα έχω αρχίσει».

Ο Μαργαρίτης από την πλευρά του τόνισε: «Απέναντι στη Γερμανία ήταν από τους κορυφαίους και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Γερμανία έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά ματσάραμε τη δύναμη και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Χαιρόμαστε για την πορεία μας στα παράθυρα και τώρα βλέπουμε τα τελικά. Ο Νίκος Ζήσης έχει δώσει και την ψυχή του για την Εθνική, ο κόσμος ήταν φανταστικός και εδώ. Εμείς δίνουμε ό,τι έχουμε στο γήπεδο. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά, αλλά ότι είχα την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».


24/02/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: