Με πλασέ Γκαρσία το 1-0 του Άρη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και βλέπει την 5η θέση για την Ευρώπη




O Ματέο Γκαρσία, με πλασέ στο 76΄ χάρισε τους 3 βαθμούς στον Άρη, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, 1-0, με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Είχε προηγηθεί σουτ του Μαρτίνες με το αριστερό λίγο έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης έπεσε και απέκρουσε, αλλά ο Γκαρσία ήταν εκεί για να τελειώσει αυτό που δεν κατάφερε ο συμπαίκτης του. Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ η ομάδα των Ιωαννίνων με 17 βαθμούς νιώθει άβολα… στη ζώνη του υποβιβασμού.

Με πολύ επιθετική διάθεση μπήκε στο παιχνίδι ο Άρης, επιθυμώντας να δημιουργήσει εξ αρχής… τετελεσμένα και στο 16΄ από κάθετη μπαλιά του Ματέο, άνοιξε το κοντρόλ ο παραλήπτης της μπάλας, Λάρσον και έχασε σπουδαία ευκαιρία μόνος απέναντι στον Βελλίδη. Οι φιλοξενούμενοι με σφιχτή άμυνα κατέβηκαν στο γήπεδο έχοντας ως στόχο τον προφανή, να κρατήσουν δηλαδή μακριά από την περιοχή του Βελλίδη τους Θεσσαλονικείς. Οι Γιαννιώτες με δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετά φάουλ κατάφεραν αρχικά τον σκοπό τους κρατώντας την εστία τους ανέπαφη. Στο 30′ οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε καλή φάση με σουτ του Ματέο Γκαρσία, που όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μάρκο Βελλίδη, που μπλόκαρε εύκολα. Λίγο αργότερα, στο 34′ ο Λάρσον πλεύρισε την άμυνα του Βελλίδη κι έστειλε δυνατό σουτ, που έφυγε άουτ πάνω από τα γκολπόστ του Γιαννιώτη τερματοφύλακα. Στο 38′ από κόρνερ του Νικολιά, ο Τζημόπουλος δεν πρόφθασε να πιάσει καλά την κεφαλιά στην εστία του Κουέστα σε μια από τις αξιόλογες επισκέψεις της φιλοξενούμενης ομάδας στα καρέ των γηπεδούχων. Με την εικόνα αυτή ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, χωρίς ποδοσφαιρική ποιότητα, με λίγες αξιόλογες φάσεις κι έναν Άρη, που δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά δομημένη αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Με κεφαλιά άστοχη του Ντιγκινί στο 47′ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο 55′ σουτ του Ματέο Γκαρσία, έδιωξε με γροθιές ο Βελλίδης. Ο Άρης συνέχισε με επιθετικό πνεύμα και στο 59′ δυνατό καλό σουτ του Σιώπη, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Βελλίδης. Οι «κίτρινοι» συνεχίζουν να ασκούν πίεση, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι Γιαννιώτες διαχειρίζονται καλά το παιχνίδι και στο 66′ κεφαλιά του Κάστρο έφυγε άουτ από καλή θέση, δίπλα από τα δοκάρια του Κουέστα. Στο 74′ ο Ματέο Γκαρσία, έχασε μια ακόμη ευκαιρία με τον Βελλίδη να αποκρούει, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Κουέστα έχασε την μπάλα, αυτή πήγε πλάγια, αλλά δεν ήταν αξιοποιήσιμη από τους επιθετικούς του ΠΑΣ. Το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 76′. Ο Μαρτίνες σούταρε, ο Βελλίδης απέκρουσε και ο Ματέο Γκαρσία, με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Άρη 1-0. Μέχρι την λήξη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά οι επιθέσεις τους ήταν σπασμωδικές και άνευρες με συνέπεια ο Άρης να κερδίσει ένα πολύ σημαντικό… τρίποντο, που πανηγυρίστηκε από τον κόσμο του.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Κίτρινες: Λάρσον, Τζανακάκης, Διαμαντόπουλος, Βελλίδης, Αθανασιάδης, Κάστρο, Τζημόπουλος,

ΆΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Μπάσα (63′ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (88′ Βέλεθ), Τζανακάκης, Σιώπης, Κόρχουτ, Ροζ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα (82′ Παμλίδης), Νικολιάς, Τζημόπουλος, Γιάκος (82′ Βιδάλ), Μπουκουβάλας, Σεργελασβίλι, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Κάστρο, Μάνος (87′ Λέο)

03/02/2019 21:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γενναία εμφάνιση του ΠΑΟΚ που με έναν παίκτη λιγότερο πήρε το 1-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: