Με Έλληνες ομογενείς συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κωνσταντινούπολη




Θέματα που σχετίζονται με τις ιδιοκτησίες, τις εκλογές στα ευαγή κοινοτικά ιδρύματα και την εκπαίδευση έθεσαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

  • Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε το θετικό παράδειγμα του σχολείου στην Ίμβρο και τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες με τη λειτουργία σχολείων.
  • Επίσης οι εκπρόσωποι της ομογένειας υπογράμμισαν πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στις τάξεις της.

Στην συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι της ελληνικής Ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, του Συλλόγου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), διευθυντές σχολείων, λυκειάρχες και κοινοτικούς παράγοντες.

  • Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη συνάντηση συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Τουρκία, Πέτρος Μαυροειδής, η γενική πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ομογένειας, τους οποίους χαιρέτισαν έναν προς έναν, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο σκοπός της συνάντησης είναι να τους ακούσει. Τόνισε πως γνωρίζει τα προβλήματα των ρωμαίικων κοινοτήτων, επισήμανε τον αποδεκατισμό που υπέστη η ελληνική Ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αναγνώρισε και τη συνεισφορά της στην πορεία του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του στην Τουρκία, την χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική, όπως και την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης -την πρώτη εν ενεργεία πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Με πληροφρίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης η αμοιβαία ωφέλεια των λαών επεσήμανε ο Τσίπρας (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: