Με 104 ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ ZagrebDox, στην Κροατία




Εκατόν τέσσερα ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένων 37 που εντάσσονται στο διαγωνιστικό μέρος για διεθνή και περιφερειακά βραβεία, αλλά και ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο 16 προγραμμάτων, περιλαμβάνει το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ZagrebDox, που ανεβάζει αυλαία στις 24 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Μαρτίου.

  • “Παρά το γεγονός ότι διοργανώνουμε το φεστιβάλ από το 2005, είμαστε το ίδιο ενθουσιασμένοι όπως την πρώτη φορά” δήλωσε ο διευθυντής του ZagrebDox, Νέναντ Πούχοφσκι (Nenad Puhovski), στη διάρκεια της παρουσίασης της φετινής διοργάνωσης. Φέτος παρακολουθήσαμε περισσότερες από 1.700 ταινίες για να επιλέξουμε τις καλύτερες, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ.Πούχοφσκι, από την πρώτη του διοργάνωση, το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ ZagrebDox φιλοξένησε όλους τους εξέχοντες σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ από την Κροατία, συγγραφείς, καθώς και πολλούς εξέχοντες κινηματογραφιστές από την περιοχή και τον υπόλοιπο κόσμο, που κατέστησαν το φεστιβάλ ένα σημαντικό γεγονός.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 400 άτομα εργάστηκαν στο φεστιβάλ και πάνω από 1.200 άτομα συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις στήριξης και υλοποίησής του.

  • Τουλάχιστον το 50% των ντοκιμαντέρ που επιλέχθηκαν για το διεθνές πρόγραμμα δημιουργήθηκαν από νέους συγγραφείς, ηλικίας κάτω των 35 ετών, οι οποίοι -τόνισε ο κ. Πούχοφσκι- προμηνύουν θετική αλλαγή στην παγκόσμια “σκηνή” των ντοκιμαντέρ.

Τα εισιτήρια για το φετινό ZagrebDox θα είναι διαθέσιμα από τις 15 Φεβρουαρίου στο “Kaptol Boutique Cinema”, σε μηχανές εισιτηρίων στο λόμπι του κινηματογράφου, καθώς και σε απευθείας σύνδεση στο “kaptolcinema.hr” και στην εφαρμογή “iCineStar” για κινητά. Το ZagrebDox υποστηρίζεται οικονομικά από την πόλη του Ζάγκρεμπ και το Κροατικό Κέντρο οπτικοακουστικών μέσων.

Η βυθισμένη εκκλησία της Παναγίας της Άσσιας κινδυνεύει: Έκκληση για εγρήγορση…

13/02/2019 09:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Hina
Ζάγκρεμπ, Κροατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: