Μανόλο Χιμένεθ: «Είναι τελικός το ματς με Ολυμπιακό»




Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν κατηγορηματικός, σχολιάζοντας το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (17/2, 19:30) με τον Ολυμπιακό.

Εάν η ΑΕΚ ηττηθεί, αποχαιρετά τις ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας τελικός. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να δουλέψουμε για να μην χάσουμε την τρίτη θέση, έχοντας τη φιλοδοξία να παλέψουμε για τη δεύτερη. Πρέπει να πάμε όμως βήμα βήμα. Αν προσπαθήσεις να βελτιωθείς άμεσα τότε μπορείς να πέσεις» είπε ο Ισπανός προπονητής στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτό το ματς δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα και ότι η θετική του παράδοση εναντίον των «ερυθρολεύκων» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα: «Δεν μετράει αυτό. Έχει να κάνει μόνο με την ιστορία των ομάδων. Είναι ωραίο για την ΑΕΚ, τον κόσμο αλλά δεν παίξει ρόλο. Είμαστε σε ένα νέο πρωτάθλημα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει μαζί όλη τη σεζόν ενώ εμείς είχαμε πολλές αλλαγές. Έφυγα, επέστρεψα. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει. Τώρα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δείξουμε τη διάθεση μας και να πάρουμε το καλύτερο. Πρέπει να το ξεχωρίσουμε το παρόν και το μέλλον. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Η ομάδα πέρσι είχε ψυχή και δεν τα παρατούσε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για να έχεις όμως αυτή την ψυχή πρέπει να έχεις πολύ καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση. Πέρσι την είχαμε και φέτος πρέπει να προσπαθήσουμε να την έχουμε και πάλι».

Για την προετοιμασία της ΑΕΚ και τη σημαντική απουσία του Χουλτ, τόνισε: «Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο στο ρολόι. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μην επικεντρωθώ σε ότι έχει γίνει γιατί δεν έχουμε χρόνο να το αξιολογήσουμε. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να κερδίσουμε χρόνο. Όταν έχεις τον Λόπες τραυματία, η απώλεια του Χούλτ είναι πολύ μεγάλη και αυτό το γνωρίζαμε από πριν. Η ΑΕΚ είχε πάρα πολλούς τραυματίες φέτος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ποιοι μένουν εκτός. Το πρόβλημα είναι το φορτίο που έχουν άλλοι παίκτες με πολλά λεπτά συμμετοχής και λίγο χρόνο να ξεκουραστούν. Είναι πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μεγάλο χρόνο και αν αυτό συνδυαστεί με παίκτες που δεν έπαιζαν είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ. Πάντα βέβαια ο ψυχολογικός παράγοντας είναι πολύ σημαντικός και μαζί με την αποκατάσταση λειτουργεί ως συνδυασμός για να έρθουν αποτελέσματα. Όλα συνδυάζονται μεταξύ τους»

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας διαδικασίας, δηλώσεις έκανε και ο Λούκας Μπογέ:
«Η ψυχολογία μας είναι καλή. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, ήταν πάντα πολύ καλό. Το τελευταίο διάστημα είχαμε καλά αποτελέσματα και είμαστε πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και εμείς πρέπει να προσέξουμε όλες τις γραμμές μας. Να έχουμε συνοχή. Δεν είναι ένας αντίπαλος που μπορείς να πεις πως μόνο με έναν απλό ρυθμό μπορείς να μπεις και να πετύχεις ένα γκολ και να πάρεις τη νίκη. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Είναι μια διπλά σημαντική αναμέτρηση. Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό αλλά και το ότι θα κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση. Αν κερδίσουμε θα καταφέρουμε να μειώσουμε τη διαφορά», είπε ο Αργεντινός και επίσης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα με την άφιξη του Μανόλο Χιμένεθ: «Έχουμε ξεκινήσει με δύο καλά αποτελέσματα και αυτό πάντα βοηθάει όταν έρχεται ένας νέος προπονητής. Είναι αλήθεια ότι έχει μια πολύ καλή επαφή. Είναι ένας προπονητής που προσπαθεί να είναι σε επαφή με τον ποδοσφαιριστή και να πάρει το καλύτερο από τον καθένα. Εμείς σίγουρα αυτό το βλέπουμε θετικά και προσπαθούμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: