Λήγει απόψε το τελεσίγραφο των αγροτών στην κυβέρνηση: “Ζεσταίνουν” τις μηχανές για Αθήνα

File Photo: Αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους προς τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Εν αναμονή της απάντησης στο τελεσίγραφο που έδωσαν στην κυβέρνηση, είναι μέχρι σήμερα το απόγευμα οι αγρότες στα μπλόκα.

Χθες το µεσηµέρι συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή των αγροτών στο µπλόκο της Νίκαιας και αποφασίστηκε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει µέχρι σήµερα το απόγευµα να ορίσει ραντεβού µαζί τους για την επίλυση των προβληµάτων τους, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, όπως αυτή του Σαββάτου όταν έκλεισαν τις σήραγγες των Τεµπών, χωρίς να αποκλείεται και η κάθοδος στην Αθήνα.

  • Εάν δεν έχει υπάρξει ραντεβού μέχρι σήμερα το απόγευμα, το νέο ραντεβού των αγροτών της Νίκαιας έχει οριστεί για την Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον κόμβο του Πλατύκαμπου.

Όπως τόνισε χθες το µέλος του Συντονιστικού των αγροτών στο µπλόκο της Νίκαιας, Κώστας Τζέλλας, τα επόµενα εικοσιτετράωρα θα είναι εξαιρετικά κρίσιµα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες έχουν απορρίψει πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Σταύρου Αραχωβίτη, να συναντηθούν, αφού εκτιµούν πως δεν µπορεί µόνος του να δώσει λύσεις στα προβλήµατά τους.

Ζητούν να συναντηθούν µε διυπουργική επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα είναι είτε ο πρωθυπουργός είτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης ∆ραγασάκης, χωρίς όµως ακόµα να έχουν πάρει θετική απάντηση.

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους και οι αγρότες της Μακεδονίας

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και με εξαίρεση τους Σερραίους, που θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της οικονομικής εφορίας στο κέντρο της πόλης, οι υπόλοιποι τηρούν στάση αναμονής, ενόψει της απάντησης στο αίτημά τους για τετραμερή συνάντηση, υπό τον Έλληνα πρωθυπουργό ή έστω τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

“Στην αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας” επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα ζητούν τετραμερή συνάντηση για περισσότερο από μια εβδομάδα, χωρίς αποτέλεσμα. ‘Οπως είπε, “αφού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν μπορεί να μας δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματά μας, ζητούμε συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, για να θέσουμε επί τάπητος τα ζητήματα που μας απασχολούν και να λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις”.

Τόνισε ότι οι Σερραίοι αγρότες “θα φτάσουμε με τα τρακτέρ μας στην εφορία στο κέντρο της πόλης κατά τις 11 το πρωί και θα προχωρήσουμε στην κατάληψή της για δύο με τρεις ώρες” και πρόσθεσε: “στη συνέχεια, θα επιστρέψουμε στο μπλόκο μας στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, έξω από τον Λευκώνα, όπου θα συνεδριάσουμε και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας για το εάν τελικά θα προχωρήσουμε και σε αποκλεισμό του οδοστρώματος”.

Σε στάση αναμονής, με παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, όπου έχουν επιλέξει να στήσουν τα μπλόκα τους, θα βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της υπόλοιπης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενώ αργά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

*Στον κόμβο Δερβενίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας

*Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας

*Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας

*Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας

*Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου

*Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης

*Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης

*Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

*Στην έξοδο από το Άργος Ορεστικό, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Κρυσταλλοπηγής,

Στο μεταξύ, μεθαύριο, Τετάρτη 13/2, αγρότες και κτηνοτρόφοι του δήμου Παιονίας, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να “κλειδώσουν” τον τρόπο με τον οποίο θα εισέλθουν και εκείνοι στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, Θωμάς Καρυπίδης.

Έρχεται πολικό κρύο για να … μείνει: Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια μέχρι το Σαββατοκύριακο (video)

HellasJournal

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal