Κυβέρνηση μειοψηφίας με πρωθυπουργό που εκβιάζεται, λέει ο Μητσοτάκης: Βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας




Ως δημοσίως εκβιαζόμενο πρωθυπουργό από τον Πάνο Καμμένο, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γράφει η iefimerida.

Μιλώντας στην Λαμία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα».

Στηλίτευσε το γεγονός ότι «μία κυβέρνηση μειοψηφίας δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και νομοσχέδιο» και πως «ψάχνει δεκανίκια για να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία» καταγγέλλοντας ότι «τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής».

«Βουλευτές σε τιμή ευκαιρίας»

«Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας – κι αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος να περιγραφεί η κατάσταση. Γιατί θα μπορούσε να γίνει λόγος και για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας» είπε αιχμηρά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο σκηνικό που έχει στηθεί με τις απειλές Καμμένου, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε: «Ο «αναντικατάστατος σύμμαχος» κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ.Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό». Μάλιστα οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

«Ποια ένοχα μυστικά ενώνουν Τσίπρα-Καμμένο;»

«Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ; Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ.Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον Πρωθυπουργό;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ.Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα».

«Προκαλεί θλίψη ο Βούτσης»

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Βούτση:

  • «Στη «Μελαγχολική μας Δημοκρατία», ο Πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση «κουρελού»» είπε.
  • «Ποια ένοχα μυστικά ενώνουν Τσίπρα-Καμμένο;» διερωτήθηκε από την Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ«Ποια ένοχα μυστικά ενώνουν Τσίπρα-Καμμένο;» διερωτήθηκε από την Λαμία ο πρόεδρος της ΝΔ

«Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να προσβάλλει διαδηλωτές»

Κλιμακώνοντας την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «αυτοί που διαλαλούσαν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, απεδείχθησαν μια κυνική ομάδα που κατέκτησε την εξουσία με ψέματα και προσπαθεί να τη διατηρήσει πάση θυσία και ευτελίζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας» για να προσθέσει: «Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που να προσβάλλει διαδηλωτές – παραβιάζοντας ανοιχτά και δημόσια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Ούτε έχει υπάρξει ποτέ κυβερνητικό στέλεχος με το ύφος και το ήθος του κ.Πολάκη».

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Λαμία

Οπως τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ έχουμε μία κυβέρνηση «που δεν καταλαβαίνει ότι σε μία Δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς. Και ότι οι εκλογές που έρχονται θα σαρώσουν τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που πάνε να στήσουν – γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει, είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ωστόσο πως «οι συναλλαγές σε δημόσια θέα δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια».

«Στην Οικονομία, ο κατήφορος συνεχίζεται: Η Ελλάδα παραμένει ουσιαστικά εκτός αγορών, παρά τους αντιπερισπασμούς της κυβέρνησης: Πρόσφατα πήρε 2,5 δις -με επιτόκιο όμως 11 φορές μεγαλύτερο από εκείνο με το οποίο δανείζεται η Ιρλανδία, η Πορτογαλία ή η Κύπρος» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση την ίδια ώρα δέσμευε υποχρεωτικά τα αποθεματικά όλων των οργανισμών, των δήμων και των νοσοκομείων.

Ενώ έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις Δραγασάκη: «Και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποιούσε ότι οι κλειστές τράπεζες μπορεί να χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση. Μιλούν σαν να είναι απαθείς θεατές της αποτυχίας τους. Εκεί μας έφτασαν αυτοί που υποσχέθηκαν να σκίσουν τα Μνημόνια. Και ύστερα μας φόρτωσαν με δύο ακόμη -και μάλιστα πολύ βαρύτερα».

Ο Κ. Μητσοτάκης με τον βουλευτή Κ. Κοντογεώργο, και δύο νέους υποψήφιους: Τον νέο επιχειρηματία Κλεομένη Λάππα και την Θωμαή Οικονόμου, Πλαστική Χειρουργό και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Ο Κ. Μητσοτάκης με τον βουλευτή Κ. Κοντογεώργο, και δύο νέους υποψήφιους: Τον νέο επιχειρηματία Κλεομένη Λάππα και την Θωμαή Οικονόμου, Πλαστική Χειρουργό και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να αμβλύνω τις συνέπειες των Πρεσπών»

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι είναι εθνικά επιζήμια καθώς ανοίγει πληγές αλυτρωτισμού. Οπως εξήγησε η συμφωνία «αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα στους γείτονες και προσφέρει στα Σκόπια τη δυνατότητα να τα μονοπωλήσει, ενώ η ελληνική Μακεδονία αποκαλείται ως «βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους».

Αντιθέτως, για τον «μακεδονικό λαό», όπως αναφέρεται, η Συμφωνία καθιερώνει επικράτεια και πολιτισμό. Ανοίγοντας έτσι πληγές αλυτρωτισμού».

  • «Είναι προφανές ότι η Συνθήκη προσφέρει στην πράξη ταυτότητα και γλώσσα σε έναν λαό ο οποίος θα αποκαλείται -μόνον αυτός- «μακεδονικός». Και καθορίζει ένα κράτος που θα κατοικείται -μόνον αυτό- από «Μακεδόνες». Ακόμη κι ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα εκπέσει αφού πουθενά δεν υπάρχει αναφορά έστω σε «βορειομακεδονικό» λαό και έστω σε «βορειομακεδονική» γλώσσα και πολιτισμό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και επετέθη εκ νέου στον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί όπου όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είπαν “όχι”. Αρνήθηκε την εθνική γραμμή. Και -δεν ξέρω με τι ανταλλάγματα- παρέδωσε το ισχυρότερο διπλωματικό όπλο της χώρας, δηλαδή την έγκριση για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Δεν άκουσε τις φωνές από κάθε άκρη της χώρας στα μεγάλα συλλαλητήρια. Ούτε έδωσε σημασία στο 70% των Ελλήνων που διαφωνούν με αυτήν τη συμφωνία. Αντίθετα, ο κ.Τσίπρας επιμένει να προσβάλλει τους Έλληνες, αποκαλώντας «ακροδεξιούς», «εθνικιστές» – ακόμη και ανόητους όποιους δεν είναι μαζί του. Δεν είναι μόνο ντροπή και αλαζονεία» είπε με έμφαση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ασφαλώς υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα. Αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά» και δεσμεύτηκε πως θα αξιοποιήσει κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. «Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του «βέτο» σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.Αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ, αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας!».

«Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ!»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Σε 100 μέρες έχουμε εκλογές. Καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ! Όλη η Ελλάδα γαλάζια! Από κάθε κάλπη, όποτε και όπως κι αν στηθεί, ένα πρέπει να είναι το μήνυμα: Φύγετε!» είπε με έμφαση.

Ευχήθηκε δε καλή δύναμη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδος, Φάνη Σπανό.

«Η Ν.Δ. είναι ενωμένη όσο ποτέ και έτοιμη να ξαναβάλει μπροστά τη χώρα» είπε και δεσμεύτηκε ότι θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και iefimerida

Η Ακρόπολη ήταν “άνευ ιδιοκτήτη”: Γκάφα που αποκαλύφθηκε από την χαρτογράφηση του Δήμου Αθήνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: