Κύρια πρόκληση για Ελλάδα η καταπολέμηση του brain drain, δήλωσε ο Πρεσβευτής Σαντεπί




Πολύ καλό νέο χαρακτήρισε την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί.

Συμμετέχοντας στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δυνατότητες και Προοπτικές», στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Σαντεπί μίλησε για τη σημασία ίδρυσης μιας δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας, λέγοντας πως είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και για την υποστήριξη της λειτουργίας τους.

  • Αναφερόμενος στη γαλλική εμπειρία, είπε πως η Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χώρα του έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και σημείωσε πως «δεν μπορούμε πια να φανταστούμε στη Γαλλία πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτή».
  • «Αύριο με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η συνεργασία σε θέματα καινοτομίας θα μπορέσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε ο Γάλλος πρέσβης.

Καταληκτικά, τόνισε πως κύρια πρόκληση για την Ελλάδα σήμερα είναι να καταπολεμήσει το brain drain και υπογράμμισε την ανάγκη η χώρα μας να στηρίξει αυτόν τον ανθρώπινο πλούτο. Στην αντίθετη περίπτωση, επισήμανε, το οικονομικό της μέλλον θα κινδυνεύσει. Σημείωσε, δε, πως η υποστήριξη των νέων που θέλουν να δώσουν ζωή στις ιδέες τους και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση απαιτεί την κατάλληλη χρηματοδοτική υποστήριξη. Στην κατεύθυνση αυτή, διαβεβαίωσε πως θα βοηθήσει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
28/02/2019 17:39

Διμερείς σχέσεις, διεθνή-περιφερειακά θέματα συζήτησαν Μητσοτάκης και Λαβρόφ στην Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: