Κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Λευκωσία: Συνέδριο EMGC για την ΑΟΖ




Στελέχη από κορυφαίες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων των Eni, ExxonMobil, Hellenic Petroleum, Noble Energy και Total, συγκεντρώνονται στις 6 και 7 Μαρτίου στη Λευκωσία για να συζητήσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση, το συνέδριο Eastern Mediterranean Gas Conference (EMGC) 2019 αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο, με διήμερο πρόγραμμα ομιλιών από εμπειρογνώμονες του χώρου.
  • Η επικεφαλής του συνεδρίου, Catherine Watkins, δήλωσε πως “το EMGC αποτελεί το μοναδικό συνέδριο στην Ανατολική Μεσόγειο που καταφέρνει να προσελκύσει τόσο μεγάλη συμμετοχή από διαχειριστές τεμαχίων στις ΑΟΖ της περιοχής. Για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ή που ενδιαφέρονται να επενδύσουν, το EMGC αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας φυσικού αερίου της περιοχής, για πρόσβαση στις αγορές της περιοχής και για αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών».

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του φετινού συνεδρίου αναμένεται να αποτελέσει η συζήτηση πάνελ μεταξύ στελεχών της Eni, της Total, της ExxonMobil, της Hellenic Petroleum και της Noble Energy. Τα στελέχη των εταιρειών που διαχειρίζονται τεμάχια στις ΑΟΖ της περιοχής θα συζητήσουν για το πώς η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της, ώστε να αποτελέσει κέντρο παροχής υπηρεσιών πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα διερευνήσουν τα σχετιζόμενα πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις και θα προτείνουν στρατηγικές για την καθιέρωση της Κύπρου σε αυτό τον ρόλο.

  • Οι ομιλητές θα συζητήσουν επίσης για τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχει η Κύπρος από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, καθώς και για τη συμβολή της χώρας στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Επιπρόσθετα, θα ανταλλάξουν απόψεις για το πού τοποθετείται η Κύπρος στη λίστα πιθανών εναλλακτικών κέντρων παροχής υπηρεσιών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για το κατά πόσο μία ειδική βάση στις ακτές είναι απαραίτητη, προκειμένου να καταφέρει η χώρα να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της και να αποτελέσει κέντρο παροχής υπηρεσιών της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, στο πάνελ θα συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Μπαρμπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eni Κύπρου, ο Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, ο Yves Grosjean, Γενικός Διευθυντής της Total E&P Κύπρου, ο L. Gene Kornegay, Country Manager και Αντιπρόεδρος της Noble Energy International και ο Βαρνάβας Θεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ExxonMobil. Ο Νίκος Παπακυριακού, Oil & Gas Services Leader της Deloitte Κύπρου, θα αναλάβει τον συντονισμό του πάνελ.

  • Το συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου από ομιλητές όπως ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκότρυπης, ο Carlo Russo, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρώπης και της Ρωσίας της Eni SpA, ο Ηλίας Κασής, Αντιπρόεδρος της Βόρειας Αφρικής της Total Exploration & Production και ο Γιάννης Μπασιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

Επιπρόσθετα, ο Sun Xiansheng, Γενικός Γραμματέας του International Energy Forum, θα αναλύσει τις δυνατότητες διεθνούς και τοπικής συνεργασίας στον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τον αναδυόμενο ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου.

Το συνέδριο EMGC 2019 διοργανώνεται από την Gulf Energy Information.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
28/02/2019 13:26

Η άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα” ξεκίνησε: Κινήσεις τουρκικών πλοίων σε Χίο, Ρόδο και παραβιάσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: