Kαταδικάζει την απόφαση Μακρόν για ανακήρυξη ημέρας μνήμης γενοκτονίας Αρμενίων η Τουρκία




Έντονα καταδικάζει η Άγκυρα την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ότι η 24η Απριλίου ανακηρύσσεται ως ημέρα εθνικής μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, αναφέροντας ότι για την Τουρκία δεν έχει καμιά ισχύ.

  • «Η λεγόμενη “γενοκτονία των Αρµενίων” δεν έχει καμιά νομική βάση, είναι αντίθετη με τις ιστορικές πραγματικότητες, είναι ένα πολιτικό ψέμα”, ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν προσθέτοντας ότι δεν θα δώσουν ποτέ την ευκαιρία σε αυτούς που προσπαθούν να σπείρουν μίσος και έχθρα διαστρεβλώνοντας την ιστορία. “Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για ένα έγκληµα που δεν έκανε, ούτε να αμαυρώσει την ιστορία μας. Καταδικάζουµε και απορρίπτουµε τις προσπάθειες του κ. Μακρόν, που αντιµετωπίζει πολιτικά προβλήµατα στη χώρα του και προσπαθεί να σώσει την παρτίδα εκµεταλλευόµενος επώδυνα γεγονότα για λόγους πολιτικούς”, αναφέρει.

 

Από την πλευρά του και το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε στην ανακοίνωση Μακρόν και με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι “γίνεται αντιληπτό πως ο Μακρόν χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις του Γαλλικού Δικαστηρίου και του ΕΔΑΔ, ούτε και τα ιστορικά ευρήματα, προσπαθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει για να κερδίσει τις ψήφους των Αρμενίων”. Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η πρόταση της Τουρκίας, η οποία δίνει μεγάλη σημασία στο να δοθεί φως στα γεγονότα εκείνης της εποχής, για ίδρυση Κοινής Ιστορικής Επιτροπής εξακολουθεί να ισχύει”.

“Εμείς δεν έχουμε να πάρουμε κανένα μάθημα από τους αλαζόνες και χωρίς ιστορική γνώση πολιτικούς της Γαλλίας τους οποίους αναγνωρίζουμε για τις ευθύνες τους στην Ανατολή όταν εκμεταλλεύονταν τους Αρμενίους κατά τον απελευθερωτικό πόλεμο, τις δολοφονίες της Αλγερίας και τη γενοκτονία της Ρουάντα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ
07/02/2019 16:26

Η 24η Απριλίου ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γαλλία, δήλωσε ο Μακρόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: