Καλύτερος προπονητής της Super League ο Λουτσέσκου στη λίστα της Football World Rankings




Σύμφωνα με την κατάταξη της Football World Rankings, ο Mαρσέλο Γκαγιάρδο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο! Ο πρώτος Έλληνας προπονητής στη σχετική λίστα είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης που καταλαμβάνει την 226η θέση, ενώ ο πρώτος από την ελληνική Super League στη λίστα είναι ο Ραζβάν Λουσκέσκου, που μάλιστα ως 97ος, καταφέρνει να βρεθεί μέσα στην πρώτη 100αδα.

Να σημειωθεί ότι αυτή η κατάταξη επεξεργάζεται τα δεδομένα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της ATP (τένις). Λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα των τελευταίων 52 εβδομάδων (ένα έτος) σε πρωταθλήματα στην Ευρώπη, Ασία, Νότια Αμερική αλλά και διεθνείς διοργανώσεις.

Για παράδειγμα, μια νίκη για ένα εθνικό πρωτάθλημα πολλαπλασιάζεται με 1, ενώ στην φάση ομίλων του Champions League πολλαπλασιάζεται επί 1,5. Σε αυτό προστίθενται η «δύναμη» της ομάδας(ανάλογα με τη συνομοσπονδία στην οποία ανήκει), τα εθνικά πρωταθλήματα και το αποτέλεσμα (3 βαθμοί για τη νίκη, 1 για την ισοπαλία).

Την πρώτη πεντάδα, πίσω από τον Γκαγιάρδο της Ρίβερ Πλέιτ, συμπληρώνουν, οι Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα), Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης), Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους) και Ρενάτο Γκαούτσο (Γκρέμιο).

Από τους Έλληνες, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ακολουθούν, οι Δώνης (322), Παντελίδης (422), Δέλλας (475) και Πετράκης (538).

Πιο ψηλά από την ελληνική Super League, μετά τον Λουτσεσκου, βρίσκεται ο Πέδρο Μαρτίνς (127), ακολουθεί ο Κάνταντι (298), ο Ράσταβατς (405) ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ είναι 611ος.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Μάρκο Σιλβα (Έβερτον) είναι 263ος ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό) είναι στην 283η θέση.

Στην κορυφή στους συλλόγους, είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, μπροστά από Ρίβερ Πλέιτ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παλμέιρας, ενώ από τις ελληνικές ομάδες, καλύτερος είναι ο ΠΑΟΚ (116) και ακολουθούν Ολυμπιακός (131), ΑΕΚ ((184), Ατρόμητος (319) και Παναιτωλικός (402).

19/02/2019 09:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Τζόκοβιτς και Σίμον Μπάιλς οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο για το 2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: