Η Τερέζα Μέι ενδέχεται να ζητήσει από την Ε.Ε. αναβολή του διαζυγίου για 2 μήνες

British Prime Minister Theresa May speaks to media during the opening of the first LAS-EU Summit in Sharm el-Sheikh, Egypt, 24 February 2019. EPA, KHALED ELFIQI
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι φέρεται να μελετά μεταξύ άλλων ένα σχέδιο βάσει του οποίου η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να αναβληθεί για έως και δύο μήνες, έγραψε η εφημερίδα The Telegraph την Κυριακή.

Στελέχη της κυβέρνησης του ΗΒ έχουν καταρτίσει σειρά σχεδίων, τα οποία κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθούν οι παραιτήσεις υπουργών αποφασισμένων να υποστηρίξουν την προσπάθεια μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος να αποτραπεί σε κάθε περίπτωση η αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, το λεγόμενο no-deal Brexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ.

Στα ενδεχόμενα που εξετάζει η Μέι συμπεριλαμβάνεται η υποβολή επίσημου αιτήματος στις Βρυξέλλες να καθυστερήσει το διαζύγιο, εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία ως τη 12η Μαρτίου, κατά το ρεπορτάζ αυτό [1].

Η Τέλεγκραφ, που πρόσκειται στους Τόρις, δεν αποκαλύπτει τις πηγές της.

1 Swinford, Steven και Mikhailova, Anna, «Exclusive: Brexit will be delayed by two months under plans being considered by Theresa May», The Telegraph, 24η Φεβρουαρίου 2019, (απαιτείται συνδρομή για την ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Ακροδεξιά συμμαχία με τα κόμματα του Στράχε και του Όρμπαν θέλει η Άλις Βάιγκελ του AfD

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal