Στιγμιότυπο από πανομογενειακή συγκέντρωση, στην Αστόρια. Πηγή φωτογραφίας: greeknewsonline.com

Η Γενοκτονία των Ποντίων το κεντρικό θέμα της φετινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο

Η επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα είναι το κεντρικό θέμα της φετινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Πέτρος Γαλάτουλας, στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή ομογενών το βράδυ της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, σύμφωνα με το greeknewsonline.

Η εθνική παρέλαση του Ελληνισμού της τριπολιτειακής περιοχής, Νέας Υόρκης, Κοννέκτικατ και Νέας Ιερσέης, για την 198η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου.

Παράλληλα, όλα τα εθνικά θέματα θα προβληθούν μέσα από την παρέλαση με μηνύματα και συνθήματα στα άρματα. “Τα 100 χρόνια μιας μεγάλης γενοκτονίας πρέπει να τιμούνται. Πρέπει να μην ξεχνάμε, τίποτα, καμιά χαμένη πατρίδα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας”, τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, συγχαίροντας τους Πόντιους της Νέας Υόρκης και του Κοννέκτικατ και την Παμποντιακή Ομοσπονδία για τις εκδηλώσεις μνήμης που πρόκειται να διοργανώσουν.

Άνοιξε ξανά η κλειστή εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στο Τσεσμέ: Λειτουργία από Πατριάρχη

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Be the first to comment on "Η Γενοκτονία των Ποντίων το κεντρικό θέμα της φετινής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*