Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αναζητεί κατόχους της “μακεδονικής γλώσσας”!

File Photo: Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ). Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοριοδοτούμενη γλώσσα η… «Μακεδονική» που σε παρένθεση αναφέρεται ως «νοτιοσλαβική» για κάλυψη θέσεων στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Η αναγνώριση της «Μακεδονικής» γλώσσας βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί πραγματικότητα και αναγράφεται πλέον και στα επίσημα έγγραφ, αναφέρει η ιστοσελίδα Liberal..

Συγκεκριμένα, στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο Τευχος 4 του ΑΣΕΠ δημοσιεύθηκε χθες 14/2 η προκήρυξη του υπουργείου Προστασίας για την κάλυψη 302 θέσεων στην ΕΥΠ.

Σε αυτή για την κάλυψη 56 θέσεων μεταφραστών που η ξένη γλώσσα μοριοδοτείται, αναγράφεται ως μοριοδοτούμενη γλώσσα η «Μακεδονική» και σε παρένθεση (νοτιοσλαβική) που λαμβάνει και 4 μόρια.

Η αναγραφή της γλώσσας της γείτονας χώρας ως «Μακεδονική» σε επίσημα έγγραφα ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου και μάλιστα δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως θα υπάρξουν φαινομενα ίδρυσης ακόμη και φροντιστηρίων που θα τη διδάσκουν. Ανοίγει δε και ορέξεις για άλλε καταστάσεις για τις οποίες η κυβέρνηση που με εμμονή πέρασε τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, έχει προειδοποιηθεί από την αντιπολίτευση…

Το επίμαχο σημείο της απόφασης όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως:

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αναζητεί κατόχους “μακεδονικής γλώσσας”!

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: Πέρασε από το Γιβραλτάρ ο νέος «Πορθητής» της Μεσογείου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required