Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι διεργασίες για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, η φραστική αντιπαράθεση του Γενικού Εισαγγελέα με τον δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου, οι εξελίξεις με το θέμα του χαλουμιού, η ανακοίνωση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ και η υπόθεση Ουζόχο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «ΓΕΣΥ, είτε έτσι, είτε αλλιώς» γράφει ότι ο ΟΑΥ θεωρεί ότι θα εγγραφεί τελικά στο ΓεΣΥ ο αναγκαίος αριθμός γιατρών και παιδιάτρων, έχει όμως και plan B. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι μετά από εισήγηση του Παύλου Ιωάννου αναστέλλονται μέχρι το τέλος Ιουνίου οι εκποιήσεις κύριων κατοικιών που αφορούν δικαιούχους ή δυνητικά δικαιούχους του Σχεδίου «Εστία». Αλλού γράφει ότι φουλάρει για τις ευρωεκλογές ο ΔΗΣΥ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Τελεσίγραφο Προέδρου σε εξαγωγές χαλουμιού» γράφει ότι το θέμα απασχόλησε χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό στην παρουσία εκπροσώπων εταιρείας που εξάγει μεγάλες ποσότητες χαλουμιών και εκπροσώπων των αγελαδοτρόφων. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι το κράτος καθυστερεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των ενοικιαστήριων συμβολαίων που αφορούν την ενοικίαση οικοδομών για τις ανάγκες στέγασης κρατικών υπηρεσιών. Γράφει, επίσης, ότι ο Γενικός Ελεγκτής απειλεί την Ειρήνη Λοιζίδου με ποινικές διώξεις, εκβιάζοντας έρευνα κατά του «Π» για δήθεν αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων του Άθου Αντωνιάδη.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Φόρος στα ταμεία προνοίας» γράφει ότι ανακάλυψαν την τελευταία στιγμή ότι ο Νόμος προνοεί καταβολή εισφορών στο ΓεΣΥ και κάνει λόγο για «ωρολογιακή βόμβα». Αλλού γράφει ότι πίσω στο Υπουργείο Εμπορίου επιστράφηκε το πόρισμα για την υπόθεση απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλουμιού στη Βρετανία, μετά που η Νομική Υπηρεσία το έκρινε στην ουσία ανεπαρκές. Γράφει επίσης ότι κορυφώνονται οι τουρκικές προκλήσεις λόγω επικείμενων γεωτρήσεων και αποπεράτωσης στον «Γλαύκο».

Με τίτλο «Ψήνουν απόφαση για Ουζόχο σε κομματικά μαγειρία» η «Χαραυγή» γράφει ότι σε «μύλο» εξελίσσεται η εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο. Αλλού γράφει ότι δύο γραμματείες και μια θέση Γενικού Διευθυντή δημιουργούνται στο Υπουργείο Εξωτερικών και κάνει λόγο για «βολέματα διπλωματών με κλίμακα Α15». Γράφει επίσης ότι ΟΚΥΠΥ και Ιατροί προχωρούν μαζί για εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Λογομαχία στη δικαστική αίθουσα» αναφέρεται στη φραστική αντιπαράθεση που είχε χθες στο Κακουργιοδικείο ο Γενικός Εισαγγελέας με τον δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου εναντίον του οποίου υπάρχουν ισχυρισμοί ότι «ελέγχει» το Ανώτατο Δικαστήριο. Αλλού γράφει ότι η Βουλή ψήφισε τη νομοθεσία για την ιατρική κάνναβη. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τον νέο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στο Βασιλικό.

ΚΥΠΕ
16/02/2019 09:50

Θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στο Ισραήλ: Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα στην EUROVISION

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: