Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το Κυπριακό και οι προτάσεις στο Κραν Μοντανά,  η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το κενό στο σύστημα εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς, η υπόθεση του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Φράνσι Ουζόχο, ο κίνδυνος να αποξενωθεί η διαχείριση τμήματος του FIR Λευκωσίας και η προσπάθεια για συμβιβαστική λύση ούτως ώστε οι ιδιώτες γιατροί να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η “Αλήθεια” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Μας στοιχειώνει ακόμα» γράφει πως για άλλη μια φορά το Κραν Μοντανά συνεχίζει να μας στοιχειώνει και να προκαλεί διχογνωμίες, ερμηνείες επί ερμηνειών και πολιτικές αντιπαραθέσεις, γεγονός που επιτείνει την σύγχυση για γεγονότα αλλά και δεδομένα, που άφησε ή δεν άφησε πίσω της, η ατελής εκείνη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση του Ταμείου Υδρογονανθράκων. Σε άλλο της θέμα γράφει για κωμικοτραγικές διαστάσεις στην καταγγελία του Γενικού Ελεγκτή ότι εκπρόσωπος Τύπου κοινοβουλευτικού κόμματος δεν υπηρετεί εφεδρεία  και ότι  όλοι οι εκπρόσωποι Τύπου διαψεύδουν, ενώ ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης δεν λέει το όνομα .

Η εφημερίδα “Πολίτης” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Από το 2014 δεν πήγε έφεδρος ο Οδυσσέας», ότι στην παγίδα που έστησε σε όσους επώνυμους κατονόμασε στην έκθεση του για τα κενά στο σύστημα εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς έπεσε ο Γενικός Ελεγκτής, παραδεχόμενος ότι από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του, το ΓΕΕΦ έκρινε σκόπιμο να μην τον καλεί σε εφεδρεία, παρά το γεγονός ότι στους αξιωματούχους που εξαιρούνται από την υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας δεν περιλαμβάνεται ο Γενικός Ελεγκτής.  Γράφει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της γραφολογικής εξέτασης θα καταδείξουν αν ο άνθρωπος που έγραψε με το χέρι το όνομα του Ουζόχο στα έγγραφα των ιατρικών εξετάσεων άλλου ποδοσφαιριστή είναι ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Ανόρθωσης Κ. Γιάγκου. Αλλού αναφέρει ότι δικαιωματικά η σημερινή μέρα για τον «Πολίτη» είναι ξεχωριστή. Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ιστορική μέρα της 1ης έκδοσης της 12ης Φεβρουαρίου 1999.

Η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο «Κίνδυνος να χάσουμε FIR» , γράφει στο κύριο της θέμα ότι σοβαρός είναι ο κίνδυνος ακόμα και να αποξενωθεί η διαχείριση τμήματος του FIR Λευκωσίας, δηλαδή να αναληφθεί η διαχείριση του είτε μέσω Eurocontrol είτε μέσω Ισραήλ. Αλλού γράφει ότι ανυπολόγιστη είναι η φοροδιαφυγή από τα παράνομα φροντιστήρια. Επίσης, σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τη σημασία της μετατροπής της ενέργειας σε καταλύτη για την ειρήνη και την ευημερία και της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών, τόνισαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας σε κοινή διακήρυξη που υιοθέτησαν κατά την πρώτη τριμερή συνάντηση χθες.

Η “Χαραυγή”, υπό τον τίτλο «Ναι μεν αλλά για τις προτάσεις Αναστασιάδη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην ερώτηση αν απέσυρε ή όχι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις προτάσεις που κατέθεσε στις 5 Ιουλίου 2017 στο Κραν Μοντανά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αντί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, «μαδάει την μαργαρίτα». Αλλού γράφει ότι απόκρυψη δεδομένων και παραπλανητικές δεσμεύσεις από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, σε αντίθεση με τα όσα υπόσχονταν τόσο στη Βουλή όσο και στις συντεχνίες των εργαζόμενων, υπέγραψαν συμφωνίες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού που αφήνουν μετέωρους και εκτεθειμένους τους λιμενεργάτες. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρει ότι μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί 43 σοβαρά περιστατικά από γρίπη Α΄, ενώ επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ένδειξη για συμφωνία στο θέμα γιατρών – ΓΕΣΥ», ότι το Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε χθες δημοσιεύματα ότι ηγετικό στέλεχος από τον ΠΙΣ έθεσε ενώπιον τους μια συμβιβαστική πρόταση σε μια προσπάθεια να προσχωρήσουν στο ΓεΣΥ ιδιώτες γιατροί. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δέχθηκε πυρά την Δευτέρα όταν παραδέχθηκε ότι δεν υπηρέτησε στην εφεδρεία από την ημέρα που διορίστηκε στη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα αναφέρεται σε Κύπριο ο οποίος έκλεψε χρήματα από την μητέρα του για να αρχίσει εταιρεία όταν ήταν έφηβος και τώρα είναι εκατομμυριούχος.

ΚΥΠΕ – Δήμητρα Νικολάου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
12/02/2019 08:42

Πρεμιέρα για τον συγκλονιστικό δεύτερο κύκλο του Πρίγκιπα της Φωτιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: