Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το ΓεΣΥ και οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις καθώς και τα προβλήματα από την μη εγγραφή γιατρών όπως αναδείχθηκαν και στην συνεδρίαση της επιτροπής Υγείας αλλά και η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο , είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Προβάλλονται επίσης η παρουσίαση του Ελεγκτή στη Βουλή για την κατάσταση στη CYTA και όσα αποκαλύφθηκαν μεταξύ άλλων για αλόγιστες επενδύσεις του ταμείου Συντάξεων και την αναβάθμιση υπαλλήλων, η υποβολή υποψηφιοτήτων για το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, οι εξελίξεις στην εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού στο Στρόβολο, το ταμείο Υδρογονανθράκων που οδηγείται προς ψήφιση στη Βουλής καθώς και η γεώτρηση στο στόχο «Γλαύκος».

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Τελεία και Παύλα! Πάμε ΓεΣΥ όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή» γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο ΠτΔ ξεκαθαρίζει ότι προχωρούν οι σχεδιασμοί όπως ψηφίστηκαν την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση γιατρών με κυβέρνηση και ότι την Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές των ειδικών γιατρών. Αλλού αναφέρεται σε φωτιές Οδυσσέα κατά CYTA και στα όσα είπε ο Γενικός Ελεγκτής στη Βουλή. Η «Α» αναφέρει επίσης ότι η Σάρα Σιαμς μετατρέπεται σε μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του φόνου του ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο και ότι ο δικηγόρος της μίλησε για βία που ασκούσε εις βάρος της ο Τζιωνής.

«Ψάχνουν άλλους 100 παιδιάτρους για ΓεΣΥ» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι αποτελούν πονοκέφαλο οι ελλείψεις για έναρξη της εξωνοσοκομειακής φροντίδας και ότι καλά κρατεί το μπούλινγκ σε όσους εκφραστούν θετικά για το ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρει ότι δεν διευκρινίστηκαν ακόμη η ποσότητα και ποιότητα του κοιτάσματος στο στόχο «Γλαύκος» και ότι είναι ζήτημα ημερών η ολοκλήρωση της γεώτρησης. Ο «Π» αναφέρει επίσης πως το ΑΚΕΛ θα ζητήσει σήμερα με τροπολογία στη Βουλή την κατάθεση όλων των εσόδων από το φυσικό αέριο στο ταμείο Υδρογονανθράκων.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Εμφύλιος μεταξύ γιατρών» και αναφέρει ότι τίθενται υπό αμφισβήτηση οι χειρισμοί της ηγεσίας του ΠΙΣ και ότι διατυπώνονται κατηγορίες από την Ένωση Ιδιωτών Γιατρών. Αλλού γράφει πως ξεκίνησε η διαδικασία επαλήθευσης δεδομένων για την γεώτρηση στο στόχο «Γλαύκος». Επίσης ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε τεστ προθέσεων για τα Ηνωμένα Έθνη σε σχέση με το κατά πόσο θα επιμείνουν σε πορεία όπως αυτή που ακολούθησαν στο Κραν Μοντάνα σε σχέση με το χαμένο πρακτικό της 4ης Ιουλίου.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Κατέφυγαν…για στέγη σε ακατάλληλα υποστατικά» γράφει πως η χθεσινή φωτιά σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στη Λεμεσό αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα πολλών συνανθρώπων μας. Αλλού γράφει για τις τοποθετήσεις του Ελεγκτή για την CYTA στη Βουλή και τις αποκαλύψεις για χειρισμούς που έγιναν. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με την γραμματεία των ΗΕ και ότι επιχειρεί διόρθωση της χαμένης αξιοπιστίας της σε σχέση με το χαμένο πρακτικό της 4ης Ιουλίου.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Oι πολυάριθμες αμφίβολες πρακτικές της CYTA» και αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν στη Βουλή για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για διάφορες πρακτικές στον οργανισμό και σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων. Αλλού γράφει για τα όσα είπε ο δικηγόρος της Σάρα Σιάμς στην διαδικασία στο δικαστήριο για το φονικό του Στροβόλου. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει τα προβλήματα στο ΓεΣΥ και ειδικά από τη μη εγγραφή των παιδιάτρων και τη συζήτηση χθες στη Βουλή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» αναφέρει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Σενάρια στασιμότητας» ότι η Αγκυρα τραβά το σχοινί μέχρι το καλοκαίρι και ότι χωρίς προσδοκίες είναι η συνάντηση ΠτΔ- Ακιντζί στις 26/2. Αλλού φιλοξενεί την συνέντευξη του Κώστα Μελά, Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών, στο ΚΥΠΕ. Επίσης ο «Α» γράφει για τους διάφορους μύθους για το εμβόλιο της γρίπης.

Η «Γνώμη» με τίτλο «Σε επιθετική διάταξη» γράφει στο κύριό της θέμα ότι οι οικοδόμοι αναπτέρωσαν τις ελπίδες όλων των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών μαζών και ότι δεν περνούν οι απειλές της εργοδοσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο ΠτΔ προκαλεί σύγχυση στο λαό ‘λέγοντας το ένα ψέμα μετά το άλλο’. Αλλού προβάλλει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αναφέρεται σε υπερκέρδη των ιδιωτών.

«Το Κυπριακό Ποντίκι» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Λαός για δούλεμα» αναφέρεται στο πλαίσιο Γκουτέρες και τις συζητήσεις για το ποιο είναι το έγγραφο και τι ημερομηνία έχει. Αλλού αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του BBC και τα όσα περνούν ξένοι φοιτητές με μαρτυρίες για εκμετάλλευση. Επίσης προβάλλεται το θέμα του Brexit και οι επιπτώσεις του.

Οριακά πρώτη η εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ: Στην τρίτη θέση “‘Ωρα Ελλάδος 5:30”, δεύτερος ο ΑΝΤ1

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
15/02/2019 08:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: