Η αύξηση μισθού εμβληματικό στοιχείο, αποδεικνύει την έξοδο από τα μνημόνια, λέει η Αχτσιόγλου




«Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συνιστούν τα πλέον εμβληματικά στοιχεία και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει άμεσο και απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων», εξηγεί στη «Νέα Σελίδα» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Επισημαίνει ότι «παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού, όσοι αμείβονται με αυτόν εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο». Για τη νέα χρονιά η ίδια θέτει ως στόχους την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη συνεπέστερη τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας. Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι «για να υπάρξει σύγκλιση θα πρέπει αυτή να έχει αναφορά σε σειρά κορυφαίων ζητημάτων που άπτονται πρωτίστως της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».

«Θεωρώ ότι η αύξηση του κατώτατου και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους συνιστούν τα πλέον εμβληματικά στοιχεία και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει άμεσο και απτό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων», αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού βελτιώνει άμεσα το εισόδημα 880.000 συμπολιτών μας».

Η υπουργός Εργασίας θέτει ως στόχους, για τον κόσμο της εργασίας το 2019, την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και τη συνεπέστερη τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας.

«Μπροστά μας έχουμε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και το επίδομα στέγασης. Εκτιμώ ότι όσο περισσότερο προσηλωμένα συνεχίζουμε την πορεία μας σε αυτές τις ράγες τόσο θα ενδυναμώνουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία» επισημαίνει.

Η συμφωνία των Πρεσπών επιτάχυνε μια δημόσια συζήτηση περί σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Όμως «για να υπάρξει σύγκλιση θα πρέπει αυτή να έχει αναφορά σε σειρά κορυφαίων ζητημάτων που άπτονται πρωτίστως της οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους» διευκρίνισε η υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την οργανική του σχέση με την κοινωνία, με τις συλλογικότητες και τους φορείς που εκφράζουν τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία».

Η εύθραυστη επιτυχία του πενταετούς ομολόγου και η επιστροφή της οικονομίας στις αγορές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: