Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως το ΡΚΚ χρησιμοποιεί τις δύο κουρδικές εταιρείες ως «βιτρίνα». Φωτογραφία , ΚΥΠΕ

H Γερμανία χαϊδεύει την Τουρκία: Aπαγόρευσε δύο κουρδικές εταιρείες στον τομέα των ΜΜΕ

Το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε δύο κουρδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται
στον τομέα των ΜΜΕ στη Γερμανία, καθώς υποστηρίζεται πως συνδέονται με το απαγορευμένο ΡΚΚ.

Πρόκειται για τον κουρδικό εκδοτικό οίκο «Μεσοποταμία» και την εταιρεία ΜΙR Multimedia.

Την ανακοίνωση της απαγόρευσης ακολούθησαν έφοδοι και έρευνες της αστυνομίας στις έδρες των εταιρειών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Κάτω Σαξονία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει πως το ΡΚΚ χρησιμοποιεί τις δύο αυτές εταιρείες ως «βιτρίνα» για τη δράση του στη Γερμανία.

Το ΡΚΚ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στη Γερμανία από το 1993 και για τον λόγο αυτό η δράση της είναι απαγορευμένη. Σήμερα, υπολογίζεται πως στη χώρα έχει πάνω από 180.000 μέλη.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ «η κίνηση αυτή θεωρείται απαραίτητη, επειδή το ΡΚΚ παρά την απαγόρευση του στη Γερμανία, εξακολουθεί να είναι ενεργό». «Ήταν μια κίνηση για την τήρηση του νόμου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ και σύμβουλος του Προέδρου Ερντογάν, Μουσταφά Γενέρογλου, δήλωσε πως «χαιρετίζουμε την κίνηση αυτή, καθώς εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστό πως οι δύο αυτές εταιρείες είναι μέρος των απαγορευμένων δομών του ΡΚΚ στη Γερμανία».

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία: Κρατούνται 729 ύποπτοι για σχέσεις με τον Ιμάμη Γκιουλέν

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 12/02/2019 19:58

Be the first to comment on "H Γερμανία χαϊδεύει την Τουρκία: Aπαγόρευσε δύο κουρδικές εταιρείες στον τομέα των ΜΜΕ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*