Για την έδρα της υπό σύστασης Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας θέτει υποψηφιότητα η Κύπρος




Η Κύπρος θα διεκδικήσει την έδρα τής υπό σύσταση Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας, μετά την απόφαση που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, δεδομένων των παραδοσιακά άριστων εργασιακών σχέσεων που διατηρεί, όπως επίσης και του διαχρονικού ενδιαφέροντος τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε πολυμερές επίπεδο και διεθνώς για τα εργασιακά θέματα, σχεδιάζει να υποβάλει επίσημη υποψηφιότητα για φιλοξενία της έδρας της Αρχής Εργασίας στη Λευκωσία», ανέφερε η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Σε αυτό, είπε, συνηγορεί και το γεγονός πως η Κύπρος, 15 χρόνια μετά την ένταξή της στην Ένωση, είναι ένα από τα μοναδικά κράτη – μέλη που δε φιλοξενεί ακόμη στο έδαφός της κάποιον ευρωπαϊκό Οργανισμό, Αρχή ή Υπηρεσία.

Για τη διεκδίκηση της έδρας είναι απαραίτητο, στα πρότυπα του τι προσφέρουν άλλα κράτη -μέλη, να διατεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία δωρεάν το κτίριο, καθώς και φορολογικά οφέλη για τους υπαλλήλους που θα εργαστούν στην υπό σύσταση Αρχή.

28/02/2019 12:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η Αρχαία Αγορά της Πάφου ανάμεσα στις μεγαλύτερες του Ελληνιστικού κόσμου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: