Προεκλογική επιχορήγηση 210 χιλιάδων ευρώ αποδίδουν στην Νοτοπούλου: Είναι παλαιοκομματικοί, απαντά




Για χρήση παλαιοκομματικών μεθόδων κατηγορείται από εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, αλλά και πολίτες μέσω του Twitter, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συμφωνά με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, αφορμή για τις κατηγορίες αποτέλεσε η χρηματοδότηση μέσω του ΥΜΑ-Θ 43 φορέων και συλλόγων μέσα από το έργο Νεανικές Δράσεις, με το ύψος του του ποσού της επιχορήγησης να ανέρχεται στις 210.000 ευρώ.

  • Ουσιαστικά, το επιχείρημα των επικριτών της κ. Νοτοπούλου είναι ότι αν και βρισκόμαστε μόλις 100 μέρες πριν από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες η ίδια θα είναι υποψήφια δήμαρχος, όχι μόνο εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της υφυπουργού και μάλιστα με καθήκοντα και στην περιοχή που επιθυμεί να εκλεγεί, αλλά χρησιμοποιεί και τη θέση της αυτή για ψηφοθηρικούς λόγους, σκορπώντας μάλιστα δημόσιο χρήμα γι’ αυτό.
  • Κανένας από τους επικριτές της δεν κατηγορεί την κ. Νοτοπούλου για αδιαφανείς διαδικασίες στη χρηματοδότηση των συλλόγων και των φορέων, ωστόσο κάνουν λόγο για ξεκάθαρο εμπαιγμό των πολιτών από την πλευρά της. Παράλληλα, αφήνουν ξεκάθαρες αιχμές ότι η κ. Νοτοπούλου κάνει προεκλογικό αγώνα και αγοράζει ψήφους με δημόσιο χρήμα.

«Να είσαι υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και να κατέχεις υπουργικό αξίωμα, όπως η κ. Νοτοπούλου και να μοιράζεις, δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες, αυτά τα χρήματα είναι μια ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού που γίνεται δυστυχώς ως μια πρακτική από νέο άνθρωπο… Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα και το αξίωμα του για να υποστηρίζει τη δική του υποψηφιότητα, ανεξάρτητα πως τα βάπτισαν τα χρήματα είναι παλαιοκομματική φαυλότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής-Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Η απάντηση της κ. Νοτοπούλου

Για άτομα που είχαν συνηθίσει εδώ και δεκαετίες στις απευθείας χρηματοδοτήσεις σε ημέτερους και τώρα αντιδρούν, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας τους επικριτές της, η κ. Νοτοπούλου.

  • Σημειώνει ακόμα ότι «δημοσιεύματα περί δήθεν κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από το ΥΜΑΘ προσπαθούν ματαίως να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να μειώσουν τη σημασία του πρώτου ανοιχτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικού Τομέα Μακεδονίας και Θράκης» και υποστηρίζει ότι «εμείς βάλαμε τέλος στις απευθείας χρηματοδοτήσεις μόνο για τους ψηφοφόρους των υπουργών … Όσοι και όσες νοσταλγούν το ΥΜΑΘ ως πολιτικό μαγαζί, θα μείνουν με τις αναμνήσεις».

Η κ. Νοτοπούλου σημειώνει ακόμα ότι η ιστορία με τις χρηματοδοτήσεις δράσεων νεολαίας ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο και τονίζει ότι το πρόγραμμα βγήκε με δημόσια ανοιχτή σε όλες και όλους προκήρυξη (11/12/2018), για να διασφαλιστεί η διαφάνεια. Καταλήγει ότι με τα χρήματα δεν επιχορηγείται ο φορέας, αλλά η δράση που θα υλοποιήσει.

Το χάος του κρατικού μηχανισμού οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι: Τι λέει η έκθεση Γκολντάμερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: