Για να κερδίσουμε πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι με Φενερμπαχτσέ, είπε ο Πιτίνο




Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού, ενόψει της αναμέτρησης με την Φενερμπαχτσέ (8/2, 19:45) στην Πόλη, για την 22η αγωνιστική της Euroleague. Ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τενοντίτιδα στον δεξιό Aχίλλειο, έβγαλε την πρωινή προπόνηση και τέθηκε στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο.

«Η Φενέρμπαχτσε έχει τον Σλούκα, που είναι ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Euroleague. Είναι ομάδα με εμπειρία και γι αυτό βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης. Για να πάρουμε την εκτός έδρας νίκη θα πρέπει σε όλους τους τομείς να κάνουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε κάνει την τακτική μας και πρέπει να την ακολουθήσουμε σε άμυνα και επίθεση», είπε πριν την αναχώρηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε αναφερόμενος στην απουσία του Γιαν Βέσελι: «Το χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων είναι πως στηρίζονται σε πολλούς παίκτες και όχι σε έναν που μπορεί να λείψει από το παιχνίδι. Είναι ομάδα ταλαντούχα που μπορεί να καλύψει τα κενά. Εάν από τον Παναθηναϊκό έλειπε ο Καλάθης θα ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Η απώλεια του Βέσελι δεν αλλάζει τακτικά την ομάδα του, γιατί έχει πολλές λύσεις και μπορεί να καλύψει τα κενά».

Κλείνοντας απάντησε σε ερώτηση για την κατάσταση του Τζέιμς Γκιστ: «Ο Γκιστ θα παίξει. Ο Λάνγκφορντ πιθανότατα απέχει μία εβδομάδα από την προπόνηση. Δουλεύουμε πολύ με τον Αντετοκούνμπο στο σουτ και είμαι σίγουρος πως θα τον βελτιώσουμε. Δουλεύει σκληρά και θα πάρει καιρό για το σουτ. Ξέρω όμως ότι μπορώ να τον κάνω καλύτερο σουτέρ και να τον βελτιώσω».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε: «Πρέπει να είμαστε σταθεροί στο πλάνο και στις αρχές μας και τα 40 λεπτά του παιχνιδιού, να μην χαλαρώσουμε στιγμή, ούτε δευτερόλεπτο. Η Φενέρ είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα με ταλέντο που μπορεί σε μικρό διάστημα να ξεφύγει στο σκορ. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Αν παίξουμε καλή άμυνα μπορούμε να σκοράρουμε στον αιφνιδιασμό και να φτάσουμε τους 80 πόντους. Είναι αρχή του προπονητή και νομίζω σωστή, να ξεκινάμε από την άμυνα. Έτσι μπορούμε να βρούμε τρόπους να σκοράρουμε».

Αναφορικά με την απουσία του Βέσελι είπε: «Είναι κομβική η απουσία του Βέσελι. Δεν έχει ποσότητα στις θέσεις 4-5 η Φενέρ. Νομίζω είναι καλό για εμάς και πρέπει όσο μπορούμε να τους φθείρουμε με φάουλ».

Τέλος, σχετικά με τα γενέθλια του Νικ Καλάθη και του Κώστα Σλούκα, σχολίασε: «Χρόνια Πολλά στον Νικ, μακάρι να του κάνουμε και εμείς καμιά ασίστ. Ο Σλούκας είναι καλός φίλος μου έξω από το παρκέ. Μέσα ο καθένας παλεύει για να φέρει την νίκη στην ομάδα του».

Ομπράντοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με τον Πιτίνο»

Στη διαφορετική φιλοσοφία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό, μετά την έλευση του Ρικ Πιτίνο, στάθηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενόψει της «μάχης» της Φενερμπαχτσέ με τους «πράσινους» στην Πόλη.

«Ο Παναθηναϊκός παίζει διαφορετικό μπάσκετ με τον Πιτίνο» είπε αρχικά σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague ο τεχνικός της Φενέρ και πρόσθεσε: «Πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις αλλαγές τους στην άμυνα και για όσα θα προσπαθήσουν να κάνουν στην επίθεση. Έπαιξαν πολύ καλό στο τελευταίο παιχνίδι στην EuroLeague με την Αναντολού Εφές. Έπαιξαν με ένταση, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό».

Από την πλευρά του, ο Αχμέτ Ντουβερίογλου, σχολίασε: «Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε στο Μόναχο, επομένως πρέπει να αντιδράσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατή ομάδα. Είναι πάντα σκληρό να παίζεις εναντίον τους όμως το μεγάλο πλεονέκτημά μας είναι ότι θα παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Θέλουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση και να αρχίσουμε νέο σερί. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαίους παίκτες σε κάθε θέση. Ειδικά ο Καλάθης κάνει σπουδαία σεζόν. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι με τη βοήθεια των οπαδών μας».

07/02/2019
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: