Έτοιμοι τον Οκτώβριο οι S-400 στην Τουρκία, λέει ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας




Τον Ιούλιο θα αρχίσει η παράδοση των πρώτων συστοιχιών του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος S-400, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν εγκατασταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV, ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι «τον Οκτώβριο οι S-400 θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν. Υπάρχουν δύο συστήματα που είναι να παραλάβουμε. Η παράδοση του δεύτερου συστήματος μετατοπίστηκε χρονικά, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Για τους αμερικανικούς Patriot, ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε ότι η Τουρκία έχει ανάγκη για πάνω από 2 αντι-πυραυλικά συστήματα, γι’ αυτό και γίνονται επαφές προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και για την ανάπτυξη ενός εγχώριου αντι-πυραυλικού συστήματος. Δήλωσε ωστόσο ότι στην αμερικανική πρόταση για τους Patriot υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχτεί.

Αναφορικά με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, o Ισμαήλ Ντεμίρ είπε ότι από τεχνικής άποψης δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, ήδη παραδόθηκαν στην Τουρκία τα πρώτα 2 πέρυσι (παραμένουν βέβαια στις ΗΠΑ) και τον επόμενο μήνα θα παραδοθούν άλλα δύο. «Είμαστε συνέταιροι στο πρόγραμμα αυτό και τώρα συζητάμε πώς η Τουρκία μπορεί να συμβάλλει στο θέμα της παραγωγής», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, διαχωρίζοντας παράλληλα τη θέση του λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στην πολιτική παράμετρο, αλλά εξετάζει μόνο την πορεία των τεχνικών ζητημάτων όλων αυτών των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

 

Απορρίπτει κάθε συζήτηση για αλλαγή των συνόρων με τη Σερβία, το Κόσοβο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: