Έτοιμη με 102 πλοία, χερσαίες και δυνάμεις αέρος η Τουρκία για την ‘Γαλάζια Πατρίδα’ στις 27/2




Έτοιμες για την μεγάλη άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ που ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου είναι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν ότι σύμφωνα με το σχέδιο της άσκησης, φρεγάτες και κορβέτες πλήρως εξοπλισμένες θα ξεκινήσουν από τη ναυτική βάση του Γκιολτζούκ στη θάλασσα Μαρμαρά – Κωνσταντινούπολης και τη ναυτική βάση Ακσάζ στο Αιγαίο (κοντά στη Ρόδο) και θα ανοιχθούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

  • Με βάση το σχέδιο της άσκησης θα συμμετάσχουν 102 πολεμικά πλοία ανάμεσά τους υποβρύχια και κορβέτες εγχώριας κατασκευής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ενέταξε όλες τις δυνάμεις του σε αυτή τη μεγάλη άσκηση.
  • Οχήματα πεζοναυτών, αεροπλάνα του λιμενικού, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα θαλάσσης θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση, ενώ έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα και σχετικό διαφημιστικό βίντεο για την άσκηση. Για πρώτη φορά θα εκτοξευτούν επίσης στη θάλασσα οι ρουκέτες Τζιρίτ και Ουμτάς, επίσης τουρκικής κατασκευής.

Από τις χερσαίες δυνάμεις θα συμμετάσχουν τα ελικόπτερα Ατάκ και από την πολεμική αεροπορία 20 πολεμικά αεροσκάφη.

  • Από τα πλοία θα πυροδοτηθούν πύραυλοι εναέριας άμυνας εναντίον στόχων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Θα γίνει βομβαρδισμός στη ξηρά. Επιλεκτες μονάδες των SAT και SAS (κομάντο) μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν επιχείρηση απόβασης και όπως απαιτεί το σενάριο θα καταλάβει τις εχθρικές δυνάμεις ξηράς.

Στην άσκηση θα συμμετέχει και το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το TB2 UAV Bayaktar. Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατός σε συντονισμό θα δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους για μία κοινή στρατιωτική επιχείρηση. Μέχρι τις 8 Μαρτίου τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν 41 λιμάνια. Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα παρακολουθεί την άσκηση από πολεμικό πλοίο.

ΚΥΠΕ
25/02/2019 17:52

Έτοιμος ο ελληνικός Στόλος να αντιμετωπίσει πρόκληση από Τουρκία και “Γαλάζια Πατρίδα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: