Δύο σοροί εντοπίστηκαν στο ΙΧ στο Γεροπόταμο Κρήτης: Ξεκινά η ανέλκυση του οχήματος (photo,video)




Στην κοίτη του ποταμού Γεροπόταμος εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Κρήτη. Δύο σοροί έχουν εντοπιστεί όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη των άλλων δύο επιβαινόντων.

Αυτή την ώρα ξεκινά επιχείρηση ανέλκυσης του οχήματος.

Μέσα σε θολά και λάσπες του Γεροποτάμου της Μεσαράς «πάλευαν» με το πρώτο φως της ημέρας πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ οι οποίοι αναζητούν από τα ξημερώματα της Κυριακής το ζευγάρι, την αδερφή και την μητέρα που χάθηκαν στα ορμητικά νερά του ποταμού.

Νωρίτερα σήμερα έγινε προσπάθεια να αλλάξουν τη ροή του ποταμού και να κατευθύνουν αλλού το νερό.

Πηγή φωτογραφίας: ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Πέρα από σκάφος, drone και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας επιστρατεύθηκαν πλέον και οι δύτες της ΕΜΑΚ αλλά και τηλεσκοπικός γερανός με τον χειρισμό να γίνεται εξ αποστάσεως. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής ήταν αδύνατο να ερευνηθεί ο βυθός του ποταμού λόγω των καιρικών συνθηκών.

Photo via neakriti.gr

Και τηλεσκοπικός γερανός

Σύμφωνα με το διοικητή της ΕΜΑΚ κ.Τσικαλά που μίλησε στο neakriti.gr «οι έρευνες ξεκίνησαν στις 8 το πρωί με βάρκα και τον τηλεσκοπικό γερανό ο οποίος με έναν μαγνήτη ανιχνεύει μέταλλα στο εσωτερικό του ποταμού και κινείται στην παράκτια ζώνη του. Δύο ομάδες δυτών βρίσκονταν από την Κυριακή στην περιοχή, ωστόσο κατάφεραν να βουτήξουν τη Δευτέρα καθώς τα νερά μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ορμητικά και οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν».

HellasJournal, με πληροφορίες από ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ και ΕΡΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: