Ενός λεπτού σιγή στη Ligue 1 για τον άδικο χαμό του 28χρονου Αργεντινού φορ, Εμιλιάνο Σάλα




Σε όλα τα παιχνίδια του γαλλικού ποδοσφαίρου, για την 1η και τη 2η κατηγορία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα παγωμένα νερά της Μάγχης, κατά το αεροπορικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Κάρντιφ, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα.

Η γαλλική λίγκα ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη όλων των αγώνων, καθώς χθες το βράδυ αναγνωρίστηκε και επίσημα η σορός του άτυχου 28χρονου Αργεντινού φορ.

Η Ναντ αποσύρει τη φανέλα με το Νο «9»

Η διοίκηση της Ναντ ανακοίνωσε σήμερα πως θα αποσύρει τη φανέλα με το Νο «9», που φορούσε ο αδικοχαμένος, Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα παγωμένα νερά της Μάγχης, κατά το αεροπορικό ταξίδι του από τη Νάντη στο Κάρντιφ, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα, καθώς χθες το βράδυ αναγνωρίστηκε και επίσημα η σορός του άτυχου 28χρονου Αργεντινού φορ.

«Δεν υπάρχουν λόγια για την τραγωδία αυτή και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι ν’ αποσύρουμε τη φανέλα με το Νο «9», για να θυμόμαστε για πάντα τον Εμιλιάνο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας, Βάλντεμαρ Κιτά.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Σάλα ευχαρίστησε με επιστολή της τον κόσμο για την υποστήριξη και την αγάπη που έδειξε κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου. Επίσης, δίνουν τις ευχές τους στην οικογένεια του Ντέιβιντ Ιμποτσον και αναφέρουν πως ελπίζουν οι αρχές να βρουν τον πιλότο του μοιραίου αεροσκάφους:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και την υποστήριξη που μας δείξατε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζώης μας. Βλέποντας όλο τον κόσμο να επιστρατεύεται για να μας υποστηρίξει στις έρευνές μας, ήταν μια πολύτιμη βοήθεια. Χάρη σε εσάς, πλέον μπορούμε να θρηνήσουμε για τον γιο μας, τον αδερφό μας», ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του άτυχου Σάλα.

Τελικά ήταν του Σάλα τo πτώμα που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια μικρού αεροσκάφους

08/02/2019 10:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. πρακτ.
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: