Ενδυνάμωση της φιλίας Ελλάδας και Τουρκίας με αμοιβαίες συναντήσεις ευχήθηκε η Εμινέ




Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα είχαν η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, με την Εμινέ Ερντογάν, σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παράλληλα με τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η κυρία Ερντογάν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην κυρία Μπαζιάνα, ως ανταπόδοση της δικής της φιλοξενίας στην Αθήνα, καλωσόρισε την κυρία Μπαζιάνα, τη ρώτησε για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπαζιάνα την ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές. Στη συζήτηση που είχαν η Μπέττυ Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Η κυρία Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κυρία Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

 

 

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΚΥΠΕ

Απόλυτη η διαφωνία Τσίπρα με τον “εκβιαστή” Ερντογάν: Παρέμειναν στις θέσεις τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: