Έκθεση φωτογραφίας για τα 59 χρόνια του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών




Πενήντα εννέα χρόνια ιστορίας του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών παρουσιάζονται μέσα από περίπου 400 φωτογραφίες σε έκθεση στο κτίριο του Υπουργείου. Η έκθεση φωτογραφίας αποτελεί απόδοση τιμής σε αυτούς που υπηρέτησαν στη διπλωματική υπηρεσία της Κύπρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μεταξύ των ανθρώπων που έχουν υπηρετήσει με αξιοπρέπεια το Υπουργείο Εξωτερικών στα πρώτα του χρόνια είναι πολλοί Τουρκοκύπριοι που διετέλεσαν πρεσβευτές, διπλωμάτες και μη διπλωματικό προσωπικό, δουλεύοντας μαζί με τους Ελληνοκύπριους, τους Αρμένιους, τους Μαρωνίτες και τους Λατινούς συναδέλφους, στην υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μίλησε, επίσης, για την αναμόρφωση που σημειώθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία, όπως σημείωσε, οφείλεται στη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τη θυσία των στελεχών του.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν οι διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Ρολάνδης, Γιώργος Ιακώβου, Γιώργος Λιλλήκας, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Μάρκος Κυπριανού και Ιωάννης Κασουλίδη, τους οποίους ο κ. Χριστοδουλίδης καλωσόρισε, ενώ ταυτόχρονα απέτισε φόρο τιμής στους αποβιώσαντες υπουργούς Εξωτερικών Σπύρο Κυπριανού, Ιωάννης Χριστοφίδη και Αλέκο Μιχαηλίδη για την ανεκτίμητη συμβολή τους στην ιστορία και την εξέλιξη του Υπουργείου Εξωτερικών ως θεσμού του σύγχρονου κράτους της Κύπρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επεσήμανε τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί, δηλώνοντας ότι η αναβάθμισή του αποτελεί μια συνεχή διαδικασία που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αποτελεσματικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις επιτυχίες του Υπουργείου Εξωτερικών, εξήρε μεταξύ άλλων την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το 2004 και την ανάληψη της Προεδρίας της Κύπρου στην ΕΕ το 2012.

Για την οργάνωση της έκθεσης εργάστηκαν οι ‘Αννα Μαραγκού, Ελένη Απέγητου, ‘Αντρη Ανδρέου, ενώ τον γενικό συντονισμό είχε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Δημήτρης Σαμουήλ.

27/02/2019 10:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

 

Αμερική και Λευκωσία ανακοινώνουν αύριο τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: