Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προειδοποιεί για κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια




Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με κύρια χαρακτηριστικά: τις χιονοπτώσεις, τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

  • Αναλυτικά, χιονοπτώσεις αναμένονται την Τετάρτη στα ορειανά – ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Από το απόγευμα οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Αττικής) και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τις επόμενες ημέρες, όπου με μπλε αποχρώσεις σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες. Στο ίδιο βίντεο παρουσιάζεται και η αναμενόμενη ισχύς των βορείων ανέμων το πρωί της Πέμπτης 14/02, όπου με κόκκινο χρωματίζονται ο άνεμος ισχύος έως 9 ενώ με μωβ ο άνεμος ισχύος έως 10 μποφόρ. Σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε το ανεμολόγιό μας (http://meteo.gr/anemologio.cfm) για λεπτομερείς προγνώσεις ανέμου.

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

  • Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις, βόρειοι βορειοανατολικοί (8-9 μποφόρ) που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ. Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου, που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στον πίνακα παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Τετάρτη στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από το πρωί της Τετάρτης και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, προβλέπεται για την Παρασκευή πρόσκαιρη ύφεση, όμως από το Σάββατο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού στην Ανατολική Ελλάδα.

Έρχεται πολικό κρύο για να … μείνει: Ψυχρές αέριες μάζες και χιόνια μέχρι το Σαββατοκύριακο (video)

11/02/2019 13:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: