Έκρηξη με δύο νεκρούς αστυνομικούς σε συνοικία του Καΐρου από τζιχαντιστή καμικάζι




Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα το βράδυ στο Κάιρο όταν άνδρας τον οποίο καταδίωκαν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

  • Ο άνδρας ο οποίος ήταν ύποπτος ότι είχε τοποθετήσει μια βόμβα την προηγούμενη εβδομάδα κοντά σε ένα τέμενος, σκοτώθηκε επίσης από την έκρηξη.
  • Από το συμβάν, που σημειώθηκε στο ιστορικό κέντρο του Καΐρου, κοντά στο τέμενος αλ Αζάρ, είχε επίσης αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας τον περικύκλωσαν και μετά από τη σύλληψη του τρομοκράτη, ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς πυροδοτήθηκε”, υπογράμμισε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα απόψε το βράδυ μία έκρηξη σημειώθηκε στην αρχαία ισλαμική συνοικία του Καΐρου όταν ένας άνδρας πυροδότησε εκρηκτικές ύλες που έφερε πάνω του, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

  • Οι αραβόγλωσσες εφημερίδες El-Watan και Shorouk επικαλέστηκαν πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας οι οποίοι τόνισαν ότι η έκρηξη συνέβη στην περιοχή ελ Νταρμπ ελ Αχμάρ κοντά στο τέμενος αλ Αζάρ.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, η έκρηξη σημειώθηκε καθώς η αστυνομία κυνηγούσε έναν ύποπτο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik
18/02/2019 23:12

Αθώος δηλώνει ο βασικός ύποπτος για “χτύπημα” την Πρωτοχρονιά σε κλαμπ της Πόλης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: