Εκλογές τον Μάϊο λέει ο Βούτσης και διευκρινίζει: Ευρωεκλογές και εξαντλούμε την τετραετία




Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο απέκλεισε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στα πηγαδάκια μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους.

Όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο. «Εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο και πάντως όχι πριν τον Μάιο», είπε ο κ. Βούτσης.

Δίνοντας, επίσης, την εκτίμησή του όταν του ζητήθηκε, πρόσθεσε ότι «ως προς το Κοινοβούλιο μπορούμε ναι, να φθάσουμε στον Οκτώβριο. Ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου – όπως συνηθίζω να λέω- και προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε όμως και στην παρέμβαση που προτίθετο να κάνει προκειμένου να μην στερούνται αρχηγοί στοιχειωδών δυνατοτήτων. Είπε πως δεν προχώρησε γιατί δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση παρόλα αυτά από την πλευρά του, σωστά ο πρωθυπουργός πήρε την ευθύνη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση των έξι βουλευτών που στήριξαν την κυβέρνηση, ανέφερε πως καλύτερα να ερωτηθούν οι ίδιοι που παίρνουν την ευθύνη τους κατά το Σύνταγμα. Χαρακτήρισε «προκριματική» τη δήλωσή τους που από κει και πέρα, θα μπορεί να επαναβεβαιωθεί.

Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε, επίσης, πως μέχρι την Παρασκευή θα έχει γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ και όπως είπε, θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η γνωμοδότηση χωρίς καμία περαιτέρω παρέμβαση.

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Η ανηθικότητά τους είναι διπλή, λέει για την προσχώρηση των έξι βουλευτών ο Θεοδωράκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: