Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον φιλάνθρωπο Νίκο Μούγιαρη στη γενέτειρά του Αθηένου




Εκδήλωση εις μνήμη του μεγάλου φιλάνθρωπου Νίκου Μουγιάρη, παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, πραγματοποιήθηκε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μέγαρο, Αθηένου.

Ο κ. Φωτίου, στο περιθώριο της εκδήλωσης, υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων στην παρουσία του ελληνοκυπριακού ποδοσφαιρικού συλλόγου «Ελευθερία – Παγκύπριος Νέας Υόρκης».

  • Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Προεδρικός Επίτροπος είπε ότι καταθέτει, εκ μέρους της Κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τον απέραντο σεβασμό και τη βαθιά τους ευγνωμοσύνη για όσα ο Νίκος Μουγιάρης πρόσφερε με ανιδιοτέλεια στην πατρίδα του και γενικότερα στον ελληνισμό.

«Πέτυχε σίγουρα πάρα πολλά στη ζωή του, φεύγοντας φτωχό παιδί σε ηλικία 19 χρονών από την Αθηένου. Με την πολύ επιτυχημένη επιχειρηματική του δράση, τη φιλανθρωπία και την εμπλοκή του στα κοινά κατόρθωσε να φθάσει στο αποκορύφωμα της ζωής στην Αμερική και να χαρακτηριστεί ως παράδειγμα του ελληνοαμερικανικού ονείρου.

Ξεχώρισε όμως ιδιαίτερα ως φλογερός πατριώτης με όραμα. Δεν ήταν ο άνθρωπος των τίτλων. Πρόσφερε χωρίς ανταλλάγματα και ήταν ο άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος. Σιωπηρά, αλλά μεθοδικά σχεδίαζε και προωθούσε ενέργειες για την Κύπρο και τον ελληνισμό. Ήθελε να δει την Κύπρο απελευθερωμένη από τα τουρκικά στρατεύματα. Και επανενωμένη. Αγαπούσε μαζί την Ελλάδα και την ήθελε να μεγαλουργήσει βασισμένη στο πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων της», πρόσθεσε.

  • Με την όλη δράση του, συνέχισε ο κ. Φωτίου, ο Νίκος Μουγιάρης οικοδόμησε μηχανισμούς δράσεων και προσφοράς, αφήνοντας μεγάλη κληρονομιά σε όλους.

«Δεν ίδρυσε απλώς μόνο το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας με απτά, συγκεκριμένα αποτελέσματα. Συμμετείχε στην ηγεσία της Συντονισμένης Προσπάθειας Ελλήνων, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής, στην ΠΣΕΚΑ και σε άλλες οργανώσεις της ομογένειας. Ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρος και έδωσε πάρα πολλά και στην ελληνορθόδοξη παιδεία. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας του ελληνισμού της Αμερικής.

Συνεχώς αγωνιούσε για την Ελλάδα και την Κύπρο και προέτρεπε όλους να εργαστούν για αυτές μαζί, ο καθένας στον τομέα του, και όπως μπορούσε, για να τις βοηθήσουν.

Γι’ αυτή την προάσπιση των δικαίων του κυπριακού λαού και για την μέγιστη προσφορά του στα παροικιακά δρώμενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Νίκο Μουγιάρη στις 22 Αυγούστου του 2018 με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς». Ο θάνατος του ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό. Η μνήμη του θα μείνει όμως αιώνια φωτεινό παράδειγμα για όλους», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/02/2019 16:29

Aντιπαράθεση ομογενών βουλευτών για τη φυγή της Amazon από τη Νέα Υόρκη: Μεγάλο πρόβλημα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: