Δρακόντεια μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ μετά την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων, από την Άγκυρα




Οι ελληνικές αρχές ενίσχυαν τα μέτρα φύλαξης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, μετά την επικήρυξη τους, το πρωί της Τρίτης, από την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ, εδώ, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, διότι η επικήρυξη έγινε ανήμερα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επικήρυξε κάθε έναν από τους στρατιωτικούς και, μάλιστα, με 700.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα ενέταξε αυτούς τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, που θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης FETO.

Αυτή η επικήρυξη από τις τουρκικές αρχές έχει προκαλέσει συναγερμό στις ελληνικές αρχές, οι οποίες ενίσχυσαν τα μέτρα φύλαξης των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ενισχύθηκε η προστασία τους από μεγάλη ομάδα της ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας, καθώς οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι η επικήρυξη ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη επικινδυνότητας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: