Δωρεάν ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

H Ροτόντα είναι ένα από τα αρχαιότερα ιστορικά κτίσματα της Θεσσαλονίκης , ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται και συμμετέχουν σε ξεναγήσεις για να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, Αναστασία Γαϊτάνου, κρίνοντας από την αυξανόμενη ανταπόκριση που παρατηρείται στις οργανωμένες ξεναγήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι ξεναγοί από την πλευρά τους διοργανώνουν ορισμένες μέρες το χρόνο δωρεάν ξεναγήσεις για τους πολίτες, θέλοντας να δείξουν πλευρές της πόλης που είναι άγνωστες στον κόσμο. “ Όταν γνωρίζεις κάτι καλύτερα, το αγαπάς και το φροντίζεις”, λέει η κ.Γαϊτάνου.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τη συμπλήρωση 63 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος και τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ξεναγού (που είναι στις 21 Φεβρουαρίου) οι ξεναγοί της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, δωρεάν ξεναγήσεις, και μάλιστα σε 10 διαφορετικές γλώσσες.

“ Οι επίσημοι ξεναγοί στην πόλη μας μιλούν 12 γλώσσες και φέτος είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία και σε όσους ζουν στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν είναι τα ελληνικά η μητρική τους γλώσσα να βιώσουν μια ξενάγηση στη δική τους γλώσσα”, είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ.Γαϊτάνου.

“ Οι πιο πολλές ξεναγήσεις ξεκινούν από άγαλμα Βενιζέλου και περνούν μέσα από το ιστορικό κέντρο για να καταλήξουν στο λιμάνι. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή άλλωστε φαίνεται η ιστορική πορεία της πόλης”, προσθέτει.

Η διοργάνωση έχει σκοπό να αναδείξει τη διαφορετική προέλευση μέρους των κατοίκων με δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στις εξής γλώσσες: αγγλικά, βουλγάρικα, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ολλανδικά, πολωνικά, ρώσικα, αλλά και στα ελληνικά.

Οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των ξεναγών: https://www.touristguides-ngreece.gr/

Νικόλ Καζαντζίδου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required