Δεν υπάρχει επιδημία γρίπης , δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Ιωάννου και κάλεσε σε ψυχραιμία




Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε την Παρασκευή ότι με βάση το σχέδιο δράσης, τα περιστατικά γρίπης Α’ δεν υποδηλούν επιδημία, απευθύνοντας έκκληση για ψυχραιμία και ζητώντας όπως τα όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ διασταυρώνονται με τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μην προκαλείται πανικός, ο οποίος υπερφορτίζει τα κρατικά νοσηλευτήρια, περιορίζει τις δυνατότητες ανταπόκρισης στα πραγματικά περιστατικά και εκθέτει τους μη νοσούντες από τον ιό στον κίνδυνο να το πάρουν από άλλους ασθενείς, καθώς είναι μεταδοτικός.

Περαιτέρω ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως τα εμβόλια κατά του ιού της γρίπης Α δεν είναι για όλο τον πληθυσμό, αλλά για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και ασθενείς και ανέφερε πως εντός των επομένων ημερών το Υπουργείο θα παραλάβει 5.000 εμβόλια.

Ο Υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις επί του θέματος οδηγίες και συστάσεις του Υπουργείου του.

  • Σε δηλώσεις, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη για την παρουσίαση των μέτρων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Ιωάννου ερωτήθηκε σχετικά με το πόρισμα της έρευνας που διατάχθηκε αναφορικά με το θάνατο του 34χρονου, ο οποίος φέρεται να παρουσίασε συμπτώματα γρίπης Α΄και ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Λάρνακας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
  • Είπε ότι χθες (Πέμπτη) το μεσημέρι παράλαβε την έκθεση της αρχικής έρευνας από τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), έκρινε ότι ήταν ελλιπής και του ζήτησε περισσότερες πληροφορίες. Πρόσθεσε πως αργά χθες βράδυ υπεβλήθησαν ιατρικές εκθέσεις από τα δύο νοσοκομεία Λάρνακας και Λευκωσίας και σήμερα το πρωί διόρισε ερευνώντα λειτουργό τη Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, στην οποία ανέθεσε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας ώστε να διαφανεί αν στις πράξεις ή παραλείψεις υπάρχουν πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως αναμένει το πόρισμα της διοικητικής έρευνας και διευκρίνισε πως δεν τέθηκε χρονοδιάγραμμα διενέργειας της έρευνας επειδή η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών θα έχει στη διάθεση της όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να διαπιστώσει εάν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό.

Υποψήφια βουλευτής φέρεται να απειλούσε τη σύζυγο του εραστή της: Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες

 

08/02/2019 15:20
ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: